Чи витримають європейські цінності українську ментальність?

13 жовтня 2013, 15:00
Власник сторінки
0
268

...

Сьогодні європейське майбутнє України є очивидним. Навіть Путін це визнає. Цим майбутнім дуже активно лякають недосвідчених українців та росіян, які дивляться за стражданнями українського народу по "пєрвому каналу". Однак чи потрібно нам боятися європейського майбутнього?

Коли в Східній Україні говорять про євроінтеграцію, зазвичай роблять акцент на тому, які погані та ніби-то аморальні цінності мають європейці. Подібні висновки робляться на основі цінностей якихось 1-2 відсотків населення деякіх країн Західної Європи, проте пройшовши крізь російські медіа та ксенофобські уми, ці висновки розростаються до розмірів усієї Європи. Рано чи пізно всі це зрозуміють та заспокояться. Нові страхи з'являться вже не в нас, а трохи західніше, коли ЄС зрозуміє, що Україна не Естонія або Хорватія.

Питання: чи витримають європейські цінності українську ментальність?

Як показує історія, українці - це нація досить стійка до негараздів. Причому серйозних негараздів. Якщо б на місці українців була якась інша європейска нація, цікаво, чи продовжувала би вона взагалі існувати після всього того, що з нами сталося. А зараз хтось говорить, що українці бояться якихось європейских цінностей.

Декілька аргументів, чому це не так.

По-перше, переважна більшість цих цінностей властива українцям, бо українці є європейцями.  Це факт.

По-друге, те що називається крайньо ліберальними цінностями, в яких сьогодні вбачають головну загрозу українським традиціям, не таке вже і страшне, як наприклад, голодомор чи друга світова. Чи я неправий?

По-третє, згадаємо про те, що 5% людей можуть вирішувати долю всього суспільства. У випадку з Україною, її населення складає майже 10% від населення всього ЄС. Тому може європейцям варто подумати про збереження своїх цінностей у тому вигляді, в якому вони є зараз, перш ніж вони трансформуються під впливом української ментальності?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна,Європейська інтеграція,європейські цінності
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.