Медитативні практики «Батьківщини» або початок кінця опозиції

15 жовтня 2013, 16:25
Власник сторінки
0
158

Складається враження, що єдиною глобальною метою опозиції є залучення всієї країни до вирішення особистого питання Тимошенко

«Я самая обаятельная и привлекательная», обхопивши голову руками, намагалась переконати себе героїня відомого радянського фільму. Приблизно так сьогодні виглядає сценарій політичної боротьби української опозиції.
Одна справа – переконати себе, – із цім завданням Юлія Володимирівна успішно впоралась. Зовсім інша – переконати електорат напередодні президентських виборів. І те, що пропонується потенційному виборцеві, сьогодні викликає лише здивування.  Про передвиборчі обіцянки не йдеться – бачили, знаємо! Тут взагалі важко чимось здивувати.  Про яку опозицію ми говоримо,  якщо цієї самої опозиції не існує фізично!?

«Ікона» опозиції набуває «святості» у стінах Харківської лікарні, вимотуючи медичний персонал майже щоденними відвідинами закордонних та вітчизняних візитерів. Ті, зі свого боку, тільки погіршують «стабільно важкий стан» політичного здоров’я леді «Ю» та зводять нанівець її політичні амбіції. 
Жодної внятної програмної пропозиції, тим більше – натяку на кандидатуру шукача президентського крісла від об’єднаних. Кого все таки виставить опозиція у 2015 році? Складається враження, що кандидатів забагато, і всі – опозиційні. Мерехтіння на телеекранах облич та промови однакового змісту ясності не вносять, а постійне пережовування «вирішенні питання Тимошенко» вганяють електорат в депресивний стан. Складається враження, що єдиною глобальною метою  опозиції є залучення всієї країни до вирішення особистого питання Тимошенко.
Начебто, все ясно. Наміри України гуманно вирішити означену проблему задовольнили і Єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле, і главу Європарламенту Мартіна Шульца. Питання позбавлено гостроти поважними закордонними експертами. Та ні!
Охолодження світової уваги до «вирішення питання Тимошенко» прямопропорційно зросту напруги в опозиційному загоні. Немиря гроші не відпрацьовує, Луценко дурню молотить, Турчинов – взагалі відмовчується. Приблизно таке розподілення ролей спостерігається на опозиційній сцені. Та ще й «удільні князівства» клопоту додають: хто ж таки висувається від опозиції по проблемних мажоритарних округах?
І доки в Юлії Володимирівни є вільний час, можливо, варто замислитись над режисурою постановки: чи не завеликій кожух, який мостить під себе пані Тимошенко, а може, навпаки, замаленький одразу для декількох чолов’яг, що рішуче тягнуть його у різні боки?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.