Антисемітизм – проблема України чи ЄС?

22 жовтня 2013, 11:41
Власник сторінки
0
10

Є бажання звернутись до лідерів об’єднаної Європи: «А у Вас самих все гаразд і, як кажуть, «рильце не в пушку»?

 Невпинно наближаеться час проведення вільнюського самміту, коли вирішуватиметься доля асоціації України з ЄС. 

         І чим ближче вказана подія, тим астіше стали візити до нас представників різноманітних європейських громадських, правозахисних й інших єврейських організацій, мета перебування в Україні яких лише одна – моніторинг проявів антисемітизму та ксенофобії.

Складається таке враження, що представники всіляких європейських структур та організацій намагаються в останній момент таки «вмокнути» Україну. І тому постає питання, чи за своєю ініціативою вони діють, чи це бажання Європейської співдружності знайти ще якийсь «вагомий» привід не підписувати угоду про асоціацію?

У такому випадку, є бажання звернутись до лідерів об’єднаної Європи: «А у Вас самих все гаразд і, як кажуть, «рильце не в пушку»?

Ніхто не сперечається з тим, що в Україні є поодинокі прояви національної, расової та релігійної нетерпимості. Відомо також про завуальовану антисемітську діяльність ВО «Свобода». Водночас, для українського суспільства це питання не актуальне і українська влада на такі прояви в більшості випадків реагує оперативно. До речі, це визнають і лідери вітчизняної єврейської громади.

Взірцем чіткого розуміння існуючої проблематики з вказаних питань стала міжнародна конференція на тему боротьби з антисемітизмом та ксенофобією, присвячена 100-річчю т.зв. «справи М.Бейліса», яка пройшла у Києві у жовтні цього року.

         А що ж Європа? А нічого, в розумінні того, що нічого подібного там не проводиться, хоча проблем з антисемітизмом на три порядки більше.

У процесі дискусій виявляються цікаві факти з нібито «безпроблемних» країн. Коли під час конференції було порушено питання щодо заборони грецької неонацистської партії «Золотой рассвет», дуже цікаво було чути від співробітника посольства вказаної країни «виправдання» неможливості та недоцільності її заборони і т.д. і т.п. А в кулуарах конференції один з лідерів вітчизняної єврейської громади кинув репліку: «У «відсталій» Україні, якщо і малюють свастику, то на стінах, на відміну від «освіченої» Франції, де хрести вирізають на руках у євреїв».

От і виходить, що Європі ще можливо в окремих питаннях треба повчитися у країни, котра тільки намагається стати членом ЄС.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.