Вони знову не змогли чи не схотіли?

22 жовтня 2013, 16:10
Власник сторінки
політичний аналітик
0
173

Як сьогодні голосували наші дорогі депутати.

   Як на мене дуже цікаві ігрища сьогодні відбувались в Верховній раді з приводу внесення до порядку денного постанови № 3120 від 27.08.2013року, стосовно призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на 10 листопада 2013 року. По перше дивує дата. Зрозуміло, що встигнути неможливо. Але напевно є варіанти зі зміною на 22 грудня 2013 року. Ця дата найближча із можливих згідно Закону про вибори. Коли ні, то питань виникає ще більше. Але повернемось до самого голосування.

 17:04:10 - Поіменне голосування

Поіменне голосування про включення до порядку денного пленарного засідання проекту Постанови №3120

За-180 Проти-2 Утрималось-12 Не голосувало-206 Рішення не прийняте.

Це дані з офіційного порталу Верховної Ради. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_h2?day_=22&month_=10&year=2013&nom_s=3

Тобто не вистачило якихось 46 голосів. Багато це чи ні, не знаю. Тому дивлюся поіменно голосування на тому ж сайті і дивуюсь ще більше.http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2974

З ПР все зрозуміло, свою позицію вони висловлювали вже не раз, хоча є питання з приводу того що це вибори позачергові  і мера треба вибирати тут не відважишся, але бажання нема що ти зробиш.  

 Фракція політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді України

Кількість депутатів: 90

За:68 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:12 Відсутні:10

Серед тих хто не голосував пан Терьохін С.А., депутат якого обрали кияни.

Фракція Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка"

Кількість депутатів: 42

За:27 Проти:0 Утрималися:0 Не голосували:7 Відсутні:8

Серед тих хто не голосували, Кличко В.В. та ще один депутат від Києва Чумак В.В..

Фракція Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та Фракція Комуністичної партії України голосували практично всі «за».

Серед позафракційних дивує відсутність пана Міщенко С.Г та позиція пана Рибака В.В., який на ранішньому засіданні заявив, «Нам необхідно розглянути питання про призначення виборів окремих сільських та селищних голів. Дуже важливо розглянути ці постанови та виконати наше зобов'язання перед місцевими радами. Адже в деяких органах місцевого самоврядування голови сільських та селищних рад відсутні більше восьми місяців.», а після обіду не голосує. Мабуть відсутність міського голови в Києві на протязі півтора роки його не дивує.

Тому зробивши нехитрі підрахунки ми бачимо, що політичні сили які позиціонують себе як опозиція не додали аж 41 голос на користь цієї постанови. Емоцій багато а питання одне.                

 Як це розуміти?  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.