ВО «Свобода» підозрюється в незаконному постачанні зброї

22 жовтня 2013, 21:14
Власник сторінки
0
273

Значний ризик і відносно невеликі прибутки змусили представників «Свободи» звернутися до більш класичних і зрозумілих їм злочинних схем

Останнім часом на адресу ВО «Свобода» лунає багато нарікань щодо комерціоналізації політичної структури та зміщення акцентів з відстоювання ідеологічних питань в органах влади на задоволення  виключно власних бізнесових інтересів.
Більше того, з різних регіонів України надходять тривожні звістки щодо відвертого «віджимання» свободівцями на чолі із народними депутатами розкручених та успішних бізнес проектів місцевих підприємців.
Нічого дивного, що при такій бурхливій діяльності з монополізації ринків товарів і послуг, представники ВО «Свобода» в якийсь момент відчули обмеженість свого капіталу рамками легального бізнесу. І вирішили їх перетнути.

Немає великого секрету в тому, яка саме «тіньова» діяльність приносить найбільші прибутки: торгівля зброєю, наркотрафік, торгівля людьми й донорськими органами.
Перші проби пера робилися свободівцями саме на ниві торгівлі трансплантатами – всі пам’ятають низку скандалів із зникненням у патологоанатомічних бюро придатних для трансплантації сітківок (основна частина випадків відбулася у західних областях України!).
Однак, значний ризик і відносно невеликі прибутки змусили представників «Свободи» звернутися до більш класичних і зрозумілих їм злочинних схем, які навіть при єдино разовому оберті приносять надприбутки.
Черговим проектом, за який взялися О.Тягнибок і його команда став незаконний продаж зброї й амуніції до Південного Судану.
Знаючи про застосування санкцій з боку ООН щодо Південного Судану, свободівці розробили зі своїми «націоналістичними» однодумцями у Німеччині цілу спецоперацію з постачання зброї у країну, яка роздирається внутрішніми конфліктами і,  до того ж, входить в перелік країн, що надали притулок міжнародним терористичним організаціям.
Аби приховати походження та кінцевого отримувача зброї, вітчизняні опозиційні політики вирішили здійснити поставку до Республіки Чад, звідки товар відправиться до кінцевого пункту призначення.
Про обсяг отриманих свободівцями прибутків можна тільки здогадуватися, зважаючи на те, що у разі викриття міжнародними спостережними організаціями чи правоохоронними органами фактів порушення ними санкцій ООН, про будь-яке подальше існування партії «Свобода» можна забути на десятиліття. Не говорячи вже про перспективи участі їх кандидатів на виборах 2015 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.