Сергій Медяник, кандидат у депутати: Потрібно виповзати із багнюки і боротися

24 жовтня 2013, 23:29
Власник сторінки
0
194
Сергій Медяник, кандидат у депутати: Потрібно виповзати із багнюки і боротися

Потрібні зміни, а хто їх надасть? Можливо, ми з вами! Де приємніше жити: в неохайній халупі чи у світлому і затишному цегляному триповерховому будинку? Думаю, що кожен з нас вибере другий варіант.

Так давайте ж разом побудуємо міцну і процвітаючу Україну, а разом з цим принесемо собі в дім радість, щастя і достаток!

В Україні сьогодні налічується понад 12 млн квартир, в яких немає опалення. Звичайно, до них надходить централізоване тепло, але якої якості?

Всі ми знаємо: опалення доводиться очікувати до 15 жовтня, коли у нас від холоду замерзають нирки, а потім, як бонус, центральне опалення відключають у квітні, коли на вулиці стоїть такий мороз, що люди вмирають за 3 години.

Поки тепло надходить від теплостанції до нас у квартиру, тепла вода витікає в землю на 60% через те, що труби вже неймовірно проржавіли, тобто в наших квартирах на 60% завжди холодніше, ніж потрібно.

Постає питання: а за що ми платимо? Чи знаєте ви, що до кінця 2013 року центральне опалення подорожчає на 800 грн. за кубометр, тобто на 20%, а наприкінці лютого ще на 800 грн. (15%), в лютому ми будемо оплачувати послуги теплопостачання на 35% більше, ніж сьогодні.

Я запитую вас: воно вам потрібно? Чи варто тягнути цей рабський тягар?

Виникає запитання: хто винен? А винні ми всі разом з вами!

Чому ми мовчки спостерігаємо, як над нами протягом багатьох років глузують, морозячи в наших же квартирах.

Який вихід? Встановити в квартирі автономне опалення. Тоді ви зможете:

1. Контролювати якість опалення. У вашій квартирі тепло буде поширюватися рівномірно, а не як зараз - в одній кімнаті як у сауні, а в другій як у морозильнику.

2. Регулювати температуру повітря у вашій квартирі.

3. Ефективно контролювати витрату газу або електрики.

4. Не сплачувати "лівих" грошей, а саме: за підготовку до опалювального сезону, загальнобудинковий лічильник, продування системи, обслуговування труб, по яких від теплостанції йде вода, Ви будете платити тільки за те, що використовували для обігріву і не гривнею більше.

5. Керувати і контролювати опалення у вашій квартирі за допомогою Інтернету та телефону.

Ви розумієте, що я вам пропоную? Комфорт та сервіс, тепло та затишок!

Але є одне АЛЕ. Бізнесмени, що володіють теплостанціями, проштовхнули рішення Кабміну і Верховної Ради про повну заборону автономного опалення в наших квартирах.

А тих, хто вже встановив, дуже хочуть оштрафувати і змусити демонтувати автономне опалення, щоб назад підключалися до центрального теплопостачання.

Тобто ці бізнесмени хочуть, щоб більше 7 000 000 квартир знову стали їхніми клієнтами, але вони вперто не хочуть надавати якісні послуги, а збирати "кеш" в свої кишені за красиві очі.

Згадайте весь 2013 рік. Що діялося в Києві? Усе місто було порите, немов хтось намагався вирити окопи так, як на війні.

І найдивовижніше, що ті, хто рив ці котловани, виправдовувалися, що ремонтують тепломережі.

Але всі ми чудово бачили - ніхто нічого не ремонтував, а вони все рили і рили.

До цих пір по всьому Києву ми бачимо сотні розритих ям. Для чого це робилося?

А я вам відповім: це був шантаж, це був батіг, щоб показати, хто в домі господар.

До речі, на підготовку до опалювального сезону 2013/14 у Києві було витрачено 400 000 000 гривень з наших податків.

А тепер давайте підрахуємо, скільки квартир можна забезпечити автономним опаленням, якщо виходити з таких розцінок: установка системи автономного опалення в стандартній двокімнатній квартирі коштує 25 000 гривень.

Порахували? До 16 тисяч квартир можна було за 400 мільйонів гривень внести комфорт і справжнє тепло.

У Шевченківському районі міста Києва знаходиться 1482 багатоквартирних будинки. За гроші, які пішли на латання дір у трубах, ми могли б безкоштовно вирішити проблему з опалення відразу цілого району.

А оскільки ці гроші летять в трубу щороку, то за кілька років увесь Київ був би в теплі і затишку! А така ж ситуація відбувається по всій Україні.

Тепер ви розумієте, що відбувається?

Усі ми знаємо, що згідно ст. 8 Конституції України в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу.

Закони та інші нормативно - правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії.

Тобто, якщо законами або постановами Верховної Ради чи Кабінету Міністрів приймаються рішення, які не дають право свободи вибору, а ми вже зрозуміли, що нас змушують користуватися тільки центральним опаленням, не даючи свободи вибору, для таких випадків є норма ст. 22 Конституції України: конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Що тут пишеться? А те, що є вибір, яким опаленням користуватися, незважаючи на те, що сьогодні антиконституційні закони забороняють автономне опалення.

Також ми повинні знати, що ст. 30 Конституції України говорить: кожному гарантується недоторканність житла.

Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння осіб, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

У мене до вас запитання: чи бачили ви постанову суду про проникнення до вашого житла будь-якого чиновника для перевірки, що саме у вашій квартирі має бути центральне опалення?

А ще є цікава ст. 32 Конституції України: ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Як ви думаєте, нав'язування центрального опалення - це втручання в особисте і сімейне життя?

А ще у ст. 41 Конституції України є така норма: кожен має право володіти , користуватися і розпоряджатися своєю власністю.

А як ви вважаєте, забороняючи вам вибрати, яке опалення у вас може бути в квартирі?

Чи залишилося у вас право управляти своїм майном?

А ось наші головні права - ст. 47 Конституції України: кожен має право на житло.

Держава створює умови, за яких кожен громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду.

Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду.

Ст. 48 Конституції України: кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

Як вам такі статті ? Тепер ви розумієте, які держава створила вам умови , силою залучаючи у ваш будинок центральне опалення .

Настала черга викладати козир - ст. 58 Конституції України : закони та інші нормативно - правові акти не мають зворотної дії в часі , крім випадків , коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Ніхто не може відповідати за діяння , які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення. Розумієте ?

Сьогоднішня заборона автономного опалення - незаконна, а спроба штрафувати тих, хто вже встановив автономне опалення, подвійно не має ніякої законної сили.

Який вихід з цього пекельного кола?

Хочу вам запропонувати, а вибирати і вирішувати з ким ви, звичайно ж, тільки вам.

Ст. 40 Конституції України говорить: усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, до органів місцевого самоврядування, які зобов'язані розглянути звернення і дати обгрунтовану відповідь у встановлений законом термін.

Тобто, у кожного з нас є вибір: мовчати і жити в халупі або ж самому вирішувати свою долю. Потрібні дії для того, щоб не мовчати, а саме:

1 . Організувати громадський рух "За комфортне житло ".

2 . Встановлювати в наших оселях автономне опалення.

3 . Подавати судові позови на незаконні дії з боку теплогенеруючих компаній з відмовою від центрального опалення.

4 . Змінити законодавство України, щоб усі мали можливість опалювати квартири так, як хочемо, а не так, як змушують це робити, забиваючи батогом.

Я, Сергій Медяник, звертаюся до вас з пропозицією створити рух "За комфортне житло ", організуватися і почати діяти.

Для цього я балотуюся у народні депутати України до Верховної Ради України, щоб вплинути на законодавчому рівні на цю ганебну і страшну проблему - холод в наших квартирах.

Моє щире бажання - це комфорт і високий сервіс життя в наших будинках.

Звертайтеся до мене з ідеями, пропозиціями, погрозами та прокльонами за телефоном: (044) 362 9011, також ви можете мене знайти у всіх соціальних мережах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тепло,комфорт,Київ,народний депутат,політика України,Шевченківський район,сервіс,вибори 2013
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.