ІІІ ЩОРІЧНИЙ ФОРУМ ААУ З КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА ТА ПРОЦЕСУ

25 жовтня 2013, 07:33
Власник сторінки
0
184
ІІІ ЩОРІЧНИЙ ФОРУМ ААУ З КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА ТА ПРОЦЕСУ

Асоціація адвокатів України запрошує всіх бажаючих взяти участь у ІІІ Щорічному форумі ААУ з кримінального права та процесу, який відбудеться 13 грудня 2013 року.

Метою проведення Форуму є обмін досвідом між фахівцями, обговорення нагальних проблем, що виникають у роботі під час здійснення захисту по кримінальним справам та підвищення рівня кваліфікації адвокатів.

На обговорення виносяться наступні теми:

- Особливості розгляду слідчим суддею клопотань сторони обвинувачення. Дотримання принципів змагальності та рівності сторін кримінального провадження.

- Підготовче судове провадження: проблемні питання.

- Інститут присяжних в Україні: народні засідателі чи судді розуму і совісті. Чи потрібен він Україні?

- Реформа прокуратури: що змінилось?

- Відеозапис допиту підозрюваного з обов’язковою архівацією: захист від «щирого каяття» під час досудового розслідування (законопроект №3037)?

- Актуальні питання відмежування негласних слідчих (розшукових) дій від оперативно-розшукових заходів. Дотримання прав людини під час проведення оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих (розшукових) дій.

- Право підозрюваного на вільний вибір захисника та право сторони обвинувачення на залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії. «Завчасне повідомлення» захисника: доба, години, хвилини?

- Допит свідка в судовому засіданні під час досудового розслідування: стратегія захисту. Отримання «показів з чужих слів» в судовому засіданні до повідомлення про підозру.

- Збирання захисником доказів в кримінальному провадженні. Рівні можливості сторін: реальність чи декларація? Адвокатський запит, як єдиний реальний інструмент збирання доказів захисником.

- Реалізація стороною захисту права на залучення експертів: декларація права чи реальні можливості.

- Гарантії здійснення адвокатської діяльності. Слідчі дії відносно адвокатів.

- Ціна правової допомоги: безоплатно чи за гроші? Айсберг на ім’я «Гонорар» (вартість адвокатських послуг).

- Імплементація європейських стандартів та практики Європейського суду з прав людини в українське правосуддя. Практики Європейського суду у кримінальному провадженні – застосування в України.

- Бізнес на лаві підсудних. Особливості застосування до юридичних осіб заходів забезпечення кримінального провадження.

-Практика застосування запобіжних заходів в кримінальному провадженні. Тримання під вартою та застава: чи є альтернатива лідерам?

- Кримінальне провадження на підставі угоди: перші помилки та недоліки. Окремі аспекти відновного правосуддя в частині примирення потерпілого з обвинуваченим за новим кримінальним процесуальним законодавством України.

- Електронний кримінальний процес: перспективи реалізації та актуальні проблеми впровадження.

Cеред доповідачів:

Бородій Василь Миколайович - Суддя Подільського районного суду м. Києва;

Зейкан Ярослав Павлович - Старший партнер адвокатського об'єднання «Зейкан, Попович, Голуб та інші», виконавчий директор юридичної фірми «Соломон», доцент Академії адвокатури України, член Асоціації процесуалістів України, адвокат;

Сірий Микола Іванович - Старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, кандидат юридичних наук;

Сицько Анжеліка Анатоліївна – Член дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області, член Правління Асоціації адвокатів України, Партнер юридичної фірми «Гвоздій та Оберкович», адвокат;

Теличенко Валентина Василівна – відомий український юрист;

Тихонов Віктор - Керівник бюро присяжного адвоката А. Грутупса, присяжний адвокат (Латвійська Республіка).

Прийняти участь у форумі може кожен бажаючий. 

Зареєструватись для участі у Форумі та отримати більш детальну інформацію можна сайті ВГО «Асоціація адвокатів України»: www.uaa.org.ua, а також за наступними контактами: тел.: (067) 441-10-27, (067) 239-86-90, (050)351 74 33; e-mail: aksenova@uaa.org.ua; forum@uaa.org.ua.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.