Прошу Президента Украины разогнать бандформирование в Полтаве!

27 жовтня 2013, 13:04
Власник сторінки
журналист, борец с лохотронами.
1
1189

Бюджетникам нет денег! А как они могут быть, если десятки миллионов гривен исчезают бесследно при закрытых глазах Государственной финансовой инспекции Украины?



Бюджетникам нет денег! А как они могут быть, если десятки миллионов гривен исчезают бесследно при закрытых глазах Государственной финансовой инспекции Украины? И тем более, если крадут сами чиновники высокого уровня.

Смотрим официальную статистику Госфиниспекции в Полтавской области:

=========================================================
3.1. Про результати ревізій бюджетів на території Полтавської області

Ревізією місцевих бюджетів на території Полтавської області встановлено фінансових порушень на загальну суму 10,8 млн грн, з яких порушень, що призвели до збитків (недостачі, незаконні, нецільові витрати бюджетних коштів та недоотримання фінансових ресурсів) - 9,2 млн гривень.

Зокрема, Полтавською обласною радою всупереч ст. 14 Закону України „Про службу в органах місцевого самоврядування”, але відповідно до рішення обласної ради, до штатних розписів на 2010-2012 роки введено посаду заступника керуючого справами виконавчого апарату, на утримання якої з обласного бюджету використано 0,4 млн гривень.

Виконавчим комітетом Полтавської міської ради протягом січня-квітня 2010 року першому заступнику міського голови, заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів, заступнику міського голови, керуючому справами виконкому та секретарю міської ради нарахування та виплата премії проводилась на підставі розпоряджень міського голови без відповідного рішення Полтавської міської ради, у результаті чого проведено незаконні видатки з оплати праці на суму 61,7 тис. гривень.

Управлінням майном Полтавської обласної ради прийнято до оплати завищені підрядником обсяги та вартість виконаних робіт з капітального ремонту адмінприміщень та робіт, виконання яких не передбачено дефектними актами та умовами укладених договорів, внаслідок чого зайво витрачено коштів у сумі 152,3 тис. гривень.

Крім того, у травні 2011 року Управлінням здійснено оплату Комунальному автотранспортному підприємству Полтавської обласної ради вартості фактично не отриманих послуг з санітарного оброблення приміщень на суму 102,6 тис. гривень.

Управлінням освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради не здійснювалось нарахування плати за харчування дітей у дошкільних закладах, внаслідок чого недоотримано коштів спеціального фонду в сумі 93,8 тис. грн та здійснено оплату вартості комунальних послуг спожитих орендарями на загальну суму 46,3 тис. гривень.

У серпні-листопаді 2012 року працівникам централізованої бухгалтерії та міської групи централізованого господарського обслуговування проведено нарахування та виплата премії за час їх перебування у відпустках, на лікарняних та на курсах підвищення кваліфікації працівників, внаслідок чого зайво витрачено коштів у сумі 41,3 тис. гривень.

Контрольними заходами, проведеними у закладах охорони здоров’я виявлено фінансових порушень на загальну суму 4,1 млн гривень.

Зокрема, за рахунок коштів обласного та міського бюджетів в сумі 4 млн грн проведено оплату вартості комунальних послуг, спожитих кафедрами Вищого державного навчального закладу України „Українська медична стоматологічна академія”, які розміщені на базі 8 обласних та 7 міських лікарень.

Незважаючи на те, що Управління капітального будівництва Полтавської облдержадміністрації (далі - УКБ ОДА) здійснює функції технічного нагляду, контрольними заходами встановлені факти порушень, що призвели до збитків, на загальну суму 110,6 тис. грн та пов’язані із завищенням обсягів та вартості ремонтних та будівельних робіт у протитуберкульозному диспансері, дитячому відділенні Чутівської центральної районної лікарні та інших об’єктах.

Водночас, УКБ ОДА допущено порушення вимог Закону України „Про здійснення державних закупівель” на загальну суму 726 тис. грн. Зокрема, тендерним комітетом УКБ ОДА при закупівлі товарів „Радіатори та котли центрального опалення” для об’єкта: „Реконструкція системи теплопостачання Хорольської ЦРЛ по вул Комсомольська, 34 та вул. Комсомольська, 11/1 в м. Хоролі Полтавської області” допущено до оцінки тендерні пропозиції учасників торгів, які не відповідають вимогам тендерної документації, та надалі укладено договір з переможцем ПНВП „Термотекс”.

Через неправильне визначення розміру загальновиробничих та адміністративних витрат Комунальним підприємством „Полтавське підрядне шляхове ремонтно-будівельне управління” Полтавської міської ради збільшено вартість сумішей асфальтобетонних, внаслідок чого завищено вартість виконаних підрядних робіт на загальну суму 449,2 тис. грн, замовником яких було Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Також, контрольними заходами встановлено розрахункових втрат та наявних резервів поповнення доходної частини місцевих бюджетів області на суму понад 95 млн грн, з якої по місту Полтава – близько 20 млн гривень.

Так, Управління майном Полтавської обласної ради не здійснює належним чином управління майном громади області, внаслідок чого втрачаються значні доходи.

Зокрема, неприйняття участі у поповненні статутного капіталу Товариства „Лазурь” та не здійснення належного контролю за правильністю та повнотою розподілу прибутку, сформованого за результатом діяльності товариства, розмір частки в статутному капіталі постійно знижується, що призвело до втрати територіальною громадою області відсотку голосів (корпоративного права) та розміру доходів від нарахування дивідендів. Крім того, протягом 2010–2012 років всі загальні збори по результатах фінансово-господарської діяльності ТОВ „Лазур” проводились без участі представників Управління майном, право представляти інтереси та діяти від імені Управління передавалося особам, які займали керівні посади ТОВ „Лазурь”.

Як наслідок, нездійснення належного контролю за повнотою та правильністю нарахування дивідендів на частку господарських товариств, у статутних капіталах яких є майно комунальної власності, обласним бюджетом недоотримано доходів на загальну суму 0,2 млн гривень.

Прийняття керівництвом Управління капітального будівництва Полтавської ОДА окремих управлінських рішень щодо розподілу коштів субвенції на будівництво протитуберкульозного диспансеру призвели до неефективного використання бюджетних коштів та їх відволікання (видатки спрямовані не на завершення І-го пускового комплексу, а на накопичення видатків по ІІ-му пусковому комплексу) на загальну суму 22,2 млн грн, що в подальшому не дало змогу добудувати І пусковий комплекс.

Так, незважаючи на недобудований І пусковий комплекс ІІІ черги будівництва обласного протитуберкульозного диспансеру із рівнем готовності 80 %, УКБ ОДА на 14,9 млн грн придбано медобладнання та на 7,3 млн грн проведено будівельні роботи на ІІ пусковому комплексі із рівнем готовності 6 %.

Комунальним автотранспортним підприємством Полтавської обласної ради (далі - КАТП) внаслідок надання послуг за тарифами, затвердженими директором з порушенням Методичних рекомендацій з формування собівартості перевезень (робіт, послуг) на транспорті, затверджених наказом Міністерства транспорту, які є нижчими від собівартості, втрачено можливість отримати доходів на загальну суму 2,2 млн гривень.

Навіть при надходженні коштів фінансової підтримки з обласного бюджету в сумі 3,1 млн грн, за результатами фінансово-господарської діяльності у 2010–2012 роках КАТП отримало збитки від 0,3 млн грн до 0,1 млн гривень.

Вжитими в ході ревізій заходами забезпечено відшкодування 3,5 млн грн фінансових порушень, які призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів (або 36,7 % до виявленої суми).

За порушення бюджетного законодавства у 11 випадках застосовано заходи впливу (зупинено операцій з бюджетними коштами, зменшено обсяг бюджетних призначень тощо). За допущені порушення законодавства з фінансових питань на 36 посадових осіб об’єктів контролю складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Для вжиття необхідних заходів щодо усунення виявлених недоліків та порушень законодавства, відшкодування заподіяних збитків, а також притягнення винних осіб до відповідальності матеріали ревізії бюджетів області розглянуті на засіданні колегії Полтавської обласної державної адміністрації.
=======================================================

Из отчета видно сколько миллионов гривен бюджетных денег пропало. И что??? Какая реакция со стороны властей? Цитирую последний абзац отчета ГФИ: «Для вжиття необхідних заходів щодо усунення виявлених недоліків та порушень законодавства, відшкодування заподіяних збитків, а також притягнення винних осіб до відповідальності матеріали ревізії бюджетів області розглянуті на засіданні колегії Полтавської обласної державної адміністрації.»

Сколько чиновником снято с должностей? – Ноль.
Сколько привлечено к уголовной ответственности? – Ноль.


Напрашивается вывод: глава Полтавской госадминистрации Александр Удовиченко покивал пальчиком на своих подчиненных и дал понять, чтобы сидели тихо. Иначе, он всех сдаст по списку. А список, как вы понимаете с отчета, очень «сладкий» - вся верхушка власти Полтавской области.

Пока правительство Николая Азарова ищет деньги, чтобы латать множественные дыры, в Полтаве на денежных мешках сидят высокопоставленные чиновники с умными выражениями лиц и ехидно сочувствуют подчиненным.

Виктор Федорович, если Вы не разгоните областное ОПГ «Госфининспекция» в Полтаве в ближайшие дни, то они и дальше будут скрывать разворовывание ДЕСЯТКОВ МИЛЛИОНОВ ГРИВЕН. А разозленные от отсутствия денег жители Полтавской области снова не проголосуют за Вас, как не голосовали уже ранее. Ищите виновных в этом в рядах руководства Полтавской областной администрации. Результаты выборов 2015 года в Ваших руках! А они уже очень скоро…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Полтава
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.