Депутат від «УДАРУ» Геннадій Ткачук звернувся до Генпрокурора

30 жовтня 2013, 09:50
Власник сторінки
0
248
Депутат від «УДАРУ» Геннадій Ткачук звернувся до Генпрокурора

Геннадій Ткачук вимагає від Генпрокуратури розслідування щодо екологічної катастрофи на Вінниччині.

Спікер парламенту оприлюднив депутатські запити від члена фракції «УДАР» Геннадія Ткачука до Генерального прокурора, Міністра екології  та природного середовища, Голови Державної служби з надзвичайних ситуації та Головного санітарного лікаря України. Вінницький нардеп вимагає розслідувати факт розкрадання бюджетних коштів у сумі 35 мільйонів гривень, виділених на вивезення й утилізацію отрутохімікатів з могильника у селі Джурин Шаргородського району Вінницької області.  Також Геннадій Ткачук звернувся до відповідних органів влади з вимогою ліквідувати наслідки екологічної катастрофи на Вінниччині та забезпечити мешканцям належні умови проживання.  

-         Джуринський отрутомогильник радянських часів – вкрай небезпечний для здоров’я та екології усієї України об’єкт, - зазначив Геннадій Ткачук. - Такої кількості отруйних речовин, як тут, немає на жодному із звалищ Європи. Натомість поруч із отрутомогильником розташовано чотири села, де смертність уже давно перевищує народжуваність, - найближчий населений пункт знаходиться лише в трьох (!) кілометрах від небезпечного об’єкта. Люди скаржаться на погіршення самопочуття та ріст онкологічних захворювань.

За словами народного депутата, до нього особисто та до Вінницької обласної організації партії «УДАР» неодноразово звертались мешканці сіл Шаргородського району, що межують з отрутомогильником.  Журналісти Перших новин Вінниці iLikeNews.com провели розслідування  (http://ilikenews.com/article/divitsya-film-zhurnalistske-rozsliduvannya-ilikenewscom-pro-ekologichnu-katastrofu-na), яке виявило факти масштабного розкрадання бюджетних коштів у сумі 35 мільйонів гривень, виділених владою на подолання наслідків екологічної катастрофи, та небезпечні умови, в яких проживають мешканці навколишніх сіл. До того ж на прилеглих до отрутомогильника територіях вирощується сільгосппродукція, випасається худоба.       

-         Численні звернення громадян і виявлені журналістами факти дають мені підстави вимагати негайного втручання Генеральної прокуратури у ситуацію щодо Джуринського отрутомогильника та реакції відповідних органів виконавчої влади, які повинні якнайшвидше забезпечити мешканцям Вінниччини безпечні умови проживання, - заявив «ударівець» Геннадій Ткачук.  

Народний депутат зауважив, що на завершення робіт з повної ліквідації орутомогильника і проведення рекультивації заражених земель, потрібні гроші, використання яких контролюватиме громада.

-         Сподіваюсь, що моя особиста підтримка та підтримка партії «УДАР» допоможуть вінничанам зрушити цю багаторічну справу з мертвої точки, - зазначив Геннадій Ткачук. – Посадовці, винні у недбалому ставленні до екології і життя людей, повинні понести покарання згідно чинного законодавства.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.