ЮЛЮ НЕ ВИПУСТЯТЬ…

04 листопада 2013, 23:19
Власник сторінки
журналіст
0
122

Залишаються лічені дні до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Та з кожною годиною українці втрачають у цьому справжню віру.

Залишаються лічені дні до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Та з кожною годиною українці втрачають у цьому справжню віру. І, насамперед, через не вирішення питання Юлії Тимошенко. Відпускати чи залишати? Під такою назвою регіонали вирішили грати в політичну ігру. Яким буде кінець цієї ігри? Хто виграє, а хто програє. Здається, на Банковій вже все вирішено…

 Янукович і Європа

 Після того, як президент України Віктор Янукович, заявив європейцям, що питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко буде вирішено в найближчий час, Європа повірила цим напутним словам і навіть почала радуватися маленькій перемозі. Та не так сталося, як гадалося…

Здається, Янукович вирішив Європі трохи пограти на нерви. Обіцянка – цяцянка, а дурним радість. Віктор Федорович добре розуміє, що помилування Юлії Тимошенко для нього самого не вигідно, ні зараз, ні потім. Тому бажає, щоб вона залишалася в тюрмі до останнього подиху…Сидячи в себе в кабінеті він розмірковує, як обдурити Європу, щоби й залишитися «чистим у воді». Підписувати помилування в нього рука не здригається. Адже, «донецькі пацани» так не роблять, і зрозуміють таких «благих» поступків. І ось до нього приходить муза. Після її відвідин, він вирішує перекласти це питання на парламент. Мовляв, вони зроблять все, щоб її відпустити. Ну, звичайно, відпустити в лапках.

Європа починає знову турбуватися питанням Тимошенко. Місія Кокса і Квасневського їздить до України, як за священою водою. Все надіються вплинути на Президента та парламент. Перший, до речі, тільки годує обіцянками, другий – перекладує з дня на день свою роботу, яка являється просто безрезультатною.

У різних ЗМІ Європи появляються різні публікації, де описується, що Янукович спеціально так грається з Європою, щоби відтягнути процес підписання Угоди про асоціації і не відпускати з тюрми свого головного опонента перед наступними виборами. Ну, не вигідно йому це! І все.

Парламент і законопроекти

Після того, як президент України Віктор Янукович переклав питання Тимошенко на парламент. Ті, розпочали, як то кажуть, законопроектні перегони. Один за одним, почали реєструвати законопроекти в парламенті, щодо помилування та лікування Тимошенко. Якщо, помилування регіонали одразу відкинули, то зачепилися за лікування Тимошенко за кордоном.

Та всі законопроекти не були достатньо напрацьовані, ні в юридичному сегменті, ні в політичному. Одна за одною партії закликували голосувати за той, чи інший законопроект. А справжнім магічним ритуалом стало зникнення із сайту законопроекту № 3444  М. Рудьковського. Напевно самі екстрасенси незможуть сказати куди зник законопроект про лікування засуджених за кордоном з сайту парламенту. Як то кажуть, магія.

Робота парламента виглядає, як ніщо інше, політична ігра проти підписання Угоди про асоціацію.

Не відпускати Юлю!

Здається, що поки у парламенті з дня на день відкладають розгляд законопроектів та вирішення питання Тимошенко, тим самим затягують процес, колишній прем’єрці приготували нові справи. Регіонали у цьому напрямку працють краще, ніж у парламенті. І ось підтвердження цьому. У ЗМІ появилася інформація: «Міністерство доходів і зборів розпочало судовий процес у США та Швейцарії у справі про розкрадання $200 мільйонів, серед фігурантів якої є екс-прем'єри Юлія Тимошенко та Павло Лазаренко.». Через кілька годин появи цієї інформації, деякі регіонали почали заявляти, що Тимошенко не треба вже нікуди відпускати, мовляв, нехай сидить.  Але є й такі, які поза телевізійними камерами та при виключених диктофонах, признаються, що все це рук справ їхній колег по партійному квитку.

Навіть захисник Тимошенко Сергій Власенко переконує, що нові звинувачення на адресу Тимошенко є спробою маніпулювання інформацією для зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Тут варто погодитися, бо останні події говорять самі за себе. Янукович не хоче зближення з Європою, а веде таємну ігру з російською стороною, яка пообіцяла йому подальшу підтримку на наступних виборах. Але чи знає він про великий гнів Європи, який йому готують?

Роман МАТВІЮК.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.