Закордонними рахунками Тимошенко і Лазаренка займаються українські правоохоронці

07 листопада 2013, 21:05
Власник сторінки
0
184

Саме професійні правники, а не політики чи журналісти, повинні давати оцінку певних юридичних подій

Ажіотаж навколо новини про судові процеси проти Тимошенко і Лазаренка в США й Швейцарії набирає обертів. Інформаційний простір розривається від заяв антиурядових і провладних «рупорів».
Одні наголошують, що іноземні суди стягнуть на користь України 200 млн. доларів, а інші стверджують, що все це фальш.
Щоб розібратись в ситуації, звертаюсь до джерела в МВС. За його словами, правоохоронці ведуть активний діалог з судами США й Швейцарії, всебічно перевіряють надану іноземцями інформацію.



Давати остаточну оцінку щодо ситуації правоохоронець не став, але запевнив, що більшість повідомлень в Інтернеті базуються на повітрі, мріях, будь-чому, крім фактів. Він зазначив, політичні й морально-етичні аспекти проблеми не можуть бути втиснуті в юридичну площину. Саме професійні правники, а не політики чи журналісти, повинні давати оцінку певних юридичних подій.
Європа зробила з Тимошенко своєрідний символ політичного переслідування, бо не довіряє українському правосуддю. Але якщо поважні судді США й Швейцарії винесуть обвинувальні вироки леді «Ю», то вона може автоматично втратити перспективу на звільнення. Тоді європарламентарі ймовірно виключать її прізвище із списку вимог до України, необхідних для продовження євроінтеграційних процесів.
До речі, поширене в ЗМІ повідомлення про широку практику виїзду ув’язнених на лікування за кордон не відповідає дійсності. Голова фракції ПР Олександр Єфремов повідомив, що українські урядовці надіслали низку запитів до європейських країн з проханням поділитись відповідним досвідом. Всі відповіді були однакові: подібних речей законодавство жодної країни не передбачає.
Тоді можливо «регіонали» мають підстави не приймати такого закону «галопом по європам». А опозицію в свою чергу мало хвилює юридична сторона питання. У них завдання просте: кричати, аби випустили Юлю. Будуємо правову державу…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.