Транспортний експеримент над кіровоградцями

08 листопада 2013, 13:27
Власник сторінки
Народний депутат України
0
184
Транспортний експеримент над кіровоградцями

Активістів, які виступили проти транспортної реформи почали викликати на допити

У Кіровограді проводиться експеримент над людьми під назвою «транспортна реформа». Місцева влада переглянула з десяток маршрутів: одні ліквідувала, інші поділила, а деякі взагалі скасувала. Усе це за проектом, розробленим харківськими спеціалістами, які не знають транспортної специфіки Кіровограда. 

Не дивно, що кіровоградці таку реформу назвали недолугою. Це найбільш м’яка характеристика. Я не раз їздив у так званих реформованих маршрутах. Там люди слів не добирають, адже салон переповнений, а пасажири більше нагадують оселедців у банці. 

Багатьом городянам на роботу швидше добратися на підводі, аніж годинами чекати, поки приїде громадський транспорт.

Не дивно, що терпець у людей увірвався. Люди готові до радикальних дій. Шостого листопада дійшло навіть до штурму міської ради.

 Кіровоградців, які принесли ініціатору реформу, заступнику мера Каніщеву, банку оселедців, почали викликати на допити. Можна по-різному ставитися до подібних методів відстоювання своєї думки. Я не підтримую застосування сили. Але я і не підтримую і переслідування активістів. 


Невже з 2013-го ми повертаємо­ся у 90-ті? Невже у правоохоро­нців немає важливіших­ справ, ніж тримати на допиті учасників мирної акції?! Невже до міліції покличуть молодь, яка висміяла  транспортн­у реформу?! Невже оселедці в банці, як символ маршрутки, справді загрожувал­и громадсько­му порядку?! Жоден з учасників акції не пошкодив майно Кіровоград­ської міськради,­ адже все дійство знімалося на фото та відео.


Я стану на захист кожного, кого намагатимуться покарати за висловлення своєї громадянської позиції, що збігається з думкою усіх мешканців Кіровограда. Тим більше, конфлікт спровокували самі горе-реформатори. Реформа запроваджувалася без громадського обговорення. 

Наприкінці травня на сесії міськради я запропонував створити Робочу групу та напрацювати найбільш прийнятну модель реформи. Але тоді цю ініціативу проігнорували. Вийшло як у приказці: поки грім не вдарить – чиновник не перехреститься. 

Вимагаю, аби діяльність створеної Робочої групи була публічною. До її складу мають бути включені представники громадських організацій. Рекомендації щодо поліпшення «пореформованого» транспортного сполучення слід видати впродовж місяця. 

Далі тягнути нікуди. Експеримент над людьми має бути припинений.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.