Ректор В. М. Мороз — дутий пузир: грав першу скрипку в корупції медуніверу

12 листопада 2013, 16:16
Власник сторінки
0
352
Ректор В. М. Мороз — дутий пузир: грав першу скрипку в корупції медуніверу

Ректор В. М. Мороз — дутий пузир: грав першу скрипку в корупції Вінницького медуніверу, вимагав співавторство, вкрав матеріали одноосібних праць та звільнив з роботи без вини винуватого науковця...

Корупційні діяння ректора Вінницького медуніверситету В. М. Мороза, його жахлива аморальна поведінка, мерзотні дії, вчинки не сумісні з почесними званнями та нагородами викрито і оприлюднено.

Нажаль, не зупиняється продовження комедії, сценарій якої він сам і вигадав з огляду на досудові розслідування у кримінальних провадженнях за статтями Кримінального Кодексу України “Службове підроблення”, “Зловживання владою або службовим становищем” та “Шахрайство”, які до цих пір тривають.

Торгівля методичними вказівками в державному ВУЗі - жахливе явище поборів зі студентів.

Ще у 2012 році цей факт на кафедрі фармацевтичної хімії зафіксував заступник прокурора Вінницької області М. Качур, хоча першу заяву про побори зі студентів прокуратура отримала ще у 2010 році.

Завідуюча кафедрою Тетяна Ющенко, доцент, захистила кандидатську дисертацію в технічному університеті. Вона працювала з алмазним пилом у композиційних покриттях і ніякого відношення до роботи з ліками не мала. Але очолила кафедру фармацевтичної хімії в медуніверситеті та влаштувала торгівлю “липовими” методвказівками Міністерства охорони здоров’я України.

Жахливий факт “правосуддя” - надання 24 працівникам кафедри фармацевтичної хімії статусу свідків, які повинні були бути підозрюваними у кримінальних провадженнях. Адже вони, як стадо холопів використовувалися керівництвом вишу для поборів: власноруч збирали готівкові кошти зі студентів за методвказівки під час занять та перерв, хоча повинні були роздавати їх, а не продавати. Т. Ющенко періодично нагадувала про дозвіл на торгівлю деканом фармацевтичного факультету Володимиром Бобруком, якому дав дозвіл ректор В. Мороз. Проте, хто дав дозвіл ректору на побори Т. Ющенко не розповідала.

Після зухвалої та відкритої торгівлі методвказівками та ще й 15-ма, які підготувала кандидат фармацевтичних наук, ці 24 “свідки” підписали сфабриковані Т. Ющенко разом з керівництвом ВУЗу записки та акти до них для звільнення з роботи без вини винуватого молодого науковця — кандидата фармацевтичних наук, яка заперечувала проти поборів зі студентів. Правоохоронці, що “кришували” бізнес з торгівлі методвказівками, зробили 24 працівника кафедри свідками у відкритому кримінальному провадженні за статтею “Службове підроблення”.

Службові записки та акти, розрахунковий листок з бухгалтерії та ряд інших документів підробили після гучних та позорних вимагань співавторства у кандидата фармнаук в її одноосібних двох навчальних посібниках з фармацевтичної хімії та її відмови вимагателям (http://www.uapf.com.ua/blog.php?u=1117&b=11) .

Співавторство вимагали на засіданнях кафедри, методичних радах університету та, навіть, в кабінеті ректора з нецензурними висловлюваннями та погрозами особисто ректором.

Мета вимагання співавторства — торгівля працями молодого науковця та одержати неправомірну вигоду.

Однак, ректор В. Мороз письмово повідомив до Міністерства освіти і науки України 4 січня 2011 року: “спроб або намагань увійти у колективне співавторство з авторкою даних посібників не було та немає ні у завідуючої кафедрою, ні у членів колективу”.

А 11 березня 2011 року заступник Міністра охорони здоровя України С. Копитов зауважив: “Представлення посібників до МОН України можливе за умови співавторства з фахівцями, які будуть надавати клопотання до МОН України”.

Проте тяжкий злочин - вимагання правоохоронці досі не розслідують.

Чергове кримінальне провадження проти посадовців Вінницького медуніверситету та Харківського фармуніверситету на чолі з їх ректорами В. М. Морозом та В. П. Чернихом, заступником Міністра МОЗ України С. М. Копитовим за фактом крадіжки матеріалів інтелектуальної власності, звільненого з роботи кандидата фармнаук, незабаром внесе ясність у гучну корупційну справу.

Факт розслідування службового підроблення диплому Т. Ковальчук - “доктора Пі № 2”, яка біля 4-х років працювала на кафедрі фармації фармацевтичного факультету з недостовірним дипломом кандидата фармацевтичних наук Національного фармуніверситету м. Харкова є достовірним і підтвердженим. Але завідувач кафедри фармації та одночасно декан фармацевтичного факультету В.Бобрук, ректори ВУЗів В. Мороз, В. Черних, сама псевдокандидат наук Т. Ковальчук так і не понесли ніякої відповідальності за скоєний злочин, а, навпаки, терміново звільнили Т. Ковальчук за власним бажанням.

Брехливі покази у суді, прокуратурі та міліції, відповіді ректора В. Мороза, проректорів Ю. Гумінського та В. Петрушенко, декана фармфакультету В. Бобрука, зав. кафедрою Т. Ющенко, їх адвокатів О. Шабатури та С. Сергійчука, голови профспілкового комітету М. Матвійчука та 24 лжесвідків — працівників кафедри фармхімії, ректора В.Черниха та його підлеглих з необгрунтованими та неправдивими поясненнями шокують своєю зухвалою нісенітницею.

Ось такий потік бруду на схилі свого правління вивергнув ректор Вінницького медуніверситету В. М. Мороз та втягнув в нього співучасниками працівників 2-х ВУЗів, МОЗ України, правоохоронних органів та судів.

Залишитися незаплямованим, нескомпроментованим, безнаказаним йому вже не пощастить. Спалах правдивої інформації поставив хрест на образі неперевершеної досконалості, який штучно створили ректору В. М. Морозу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.