Як опозиція собі дивідендів на католиках заробляє!

13 листопада 2013, 13:42
Власник сторінки
0
12

Останнім часом «УДАРу» з «Батьківщиною» подобається використовувати для свого політичного піару греко-католиків.

 Зрозуміле прагнення кожного із релігійних керівників збільшити чисельність церкви, побудувати якнайбільше парафій, налагодити гарні взаємостосунки з представниками державних органів влади, керівниками різних громадсько-політичних об’єднань, однак навіщо для цього так лізти у політику.

На сьогодні Україна стоїть на порозі вирішення подальшого вектору свого розвитку, а саме визначення куди ліпше інтегруватися - чи з Європою, чи навпаки - з Митним союзом. Тому, окремі лідери опозиційних політичних партій здебільшого намагаються заробити на цьому хоча б «релігійних дивідендів». Останнім часом «УДАРу» з «Батьківщиною» подобається використовувати для свого політичного піару греко-католиків.  

Нажаль, це скоріш нагадує намагання вчепитись за соломинку, яка звисає з лайнеру, прямуючого до Європи. Це про стремління лідерів політичної партії «УДАР» продемонструвати зверхність над екс-главою УГКЦ Л.Гузаром та діючим керівником церкви С.Шевчуком, переконуючи, що Європа – то гарно. Невідомо, що там ще обіцяно, але факт – на їх замовлення греко-католики провели 12 листопада круглий стіл на тему позитивних зрушень для духовності та моралі від євроінтеграції. Вся католицька інтелігенція з числа юристів та адвокатів власними виступами театрально «переконувала» віруючих та інших прихильників католицизму в Україні у «доцільності такого кроку». Хіба раніше вони до цього не прагнули? Чому вони спекулюють євроінтеграційним питанням в інтересах опозиції, оскільки у багатьох виступах лунала думка, що тільки завдяки відомим опозиціонерам Україна рухається у бік Європи?!

Якщо «УДАР» та «Батьківщина» використовують поважних представників церкви як рупор для своєї політичної пропаганди, то це свідчить лише про заангажованість греко-католіиків, а не про їхні відверті європейські прагнення.

Шкода, що наше вище духовенство УГКЦ не розуміє хибності такої співпраці з політиками, яка принесе їм більше негатива чим збільшить авторитет, у т.ч. й серед активістів «УДАРу», котрі за поставленими перед собою цілями не помічають тих осіб, через яких здебільшого вони досягаються.

Тому звертаюся до Вас, шановні Л.Гузар та С.Шевчук, переймайтеся питаннями церкви та релігійності і стороніться любого роду навколополітичних пропозицій, через які можна легко лишитися свого чесного імені, та уникайте використання Ваших імен у політичних інтригах. Повірте, політикам набагато легше відмитись від «бруду», ніж Вам!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.