Андрій Парубій готував нову Врадіївку, але брехня про згвалтування розкрилася

13 листопада 2013, 16:34
Власник сторінки
0
213

Оперативне розслідування дуже розчарувало пана Парубія, який розраховував підсилити свого кандидата підтримкою виборців, спекулюючи на темі «перевертнів у погонах»

Політичні ігри в одномандатному виборчому окрузі № 132 знову набирають нових обертів. Цього разу нову інформаційну бомбу намагався підготувати керівник виборчої кампанії кандидата від об’єднаної опозиції за вказаним виборчим округом Аркадія Корнацького, народний депутат України Андрій Парубій.



У чому ж полягає суть цієї інформаційної бомби? Для початку зробимо невеликий огляд нещодавніх подій на території 132 виборчого округу.
Почалося все з того, що органом прокуратури було розпочате кримінальне провадження за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»). Підставою для цього стало звернення від 8 листопада 2013 року громадянки України Присяжнюк Світлани Василівни, 1997 року народження, в якому вона повідомила про своє викрадення трьома невідомими, імовірно співробітниками міліції. Після цього, щоправда, вона змінила покази і заявила, що один з трьох невстановлених начебто її «знайомий» і відрекомендовувався їй як співробітник правоохоронних органів.
Підхопивши таку інформаційну хвилю, пан Парубій вирішив використати цю ситуацію на користь об’єкта виборчої кампанії, якою він керує – пана Корнацького. Мета проста і перевірена - роздути скандал і створити черговий привід для критики влади, прирівнявши ситуацію до Врадіївських подій. Сценарій Парубія міг бути реалізованим за однієї умови – якби подія дійсно мала місце.
Як стало відомо згодом, в результаті низки перевірок правоохоронці встановили, що заявниця відверто вводила в оману співробітників міліції та фактично вигадала своє викрадення, аби уникнути сварок та фізичних покарань від власних батьків у зв’язку з постійними пропусками навчальних занять в Мигіївському коледжі Миколаївського національного аграрного університету та добровільними статевими зв’язками зі старшим від неї чоловіком.
Згодом міліція встановила й любителя миколаївської Лоліти: ним виявився громадянин, який проживає в одному селі з С.Присяжнюк. Амурні зустрічі відбувалися переважно вдень, тому, логічно, на уроках видумщиці не було.
Факти прогулів занять також підтвердився. Історія про викрадення зійшла нанівець, так і не отримавши свого нелогічного продовження.
Натомість, оперативне розслідування дуже розчарувало пана Парубія, який розраховував підсилити свого кандидата підтримкою виборців, спекулюючи на темі «перевертнів у погонах».
Отримавши об’єктивну інформацію про інцидент, зокрема, про непричетність до нього співробітників правоохоронних органів, Парубій одразу ж зрозумів безперспективність «ідеї Фікс» та втратив до неї будь-який інтерес.
Лякає у цій ситуації не стільки необдуманий вчинок малолітньої інтриганки, як вектор бурхливої діяльності самого Парубія, що викриває загалом стратегію передвиборчої кампанії в регіоні – першочергове фокусування уваги на компроматі і бруді, навіть якщо цей бруд є малоймовірним.
Однак, зважаючи на бездіяльність опозиції загалом, про будь-які інші «благі наміри» мова, скоріш за все, не йтиме. Усе відбуватиметься за старим перевіреним принципом – чим більше «чорнухи» виллється на місцеву владу і політичних опонентів, тим привабливішим здаватиметься інша сторона.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.