«Батьківщина» продовжує розпускати параноїдальні чутки. Частина 3.

18 листопада 2013, 11:05
Власник сторінки
0
187

Їх не вистачає сьогодні у Верховній Раді…?

Одним з тих, хто є активним учасником так званого «революційного» крила черкаської опозиції та розколу в обласному осередку ВО «Батьківщина», це Микола Булатецький.

Загострення внутрішньополітичної боротьби вже призвело до розповсюдження черкаськими «революціонерами» параноїдальних чуток про фальсифікації та те, що українська спільнота не зможе забезпечити чесними довибори до Верховної Ради. Тому, готуючись до парламентських довиборів 15 грудня, Микола Булатецький, чомусь, знайшов підтримку у міжнародних організаціях, а не у електорату. При цьому, Микола Булатецький про джерела та тонкощі фінансування власної виборчої кампанії не розповідає. Ще раніше він лаконічно повідомляв, що свою виборчу кампанію фінансує сам із доходів сімейного бізнесу.

Так, хто ж такий Микола Булатецький, який став своїм серед чужих і чужим серед своїх? 

DSC_0028

Булатецький Микола Іванович є приватним підприємцем, членом  політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Балотується у народні депутати від ВО «Батьківщина» на довиборах у Верховну Раду по ВО №194 (м. Черкаси ), якого народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає потенційною «тушкою» (http://antenna.com.ua/news/16315.html).

Керівником виборчого штабу призначив свого сина депутата Черкаської міськради та голову міської організації партії «Батьківщина» Максима Булатецького.  

«Аналізуючи пресу, досить легко скласти уявлення про Булатецького – маргінальний політик, вічний учасник усіх можливих і неможливих виборів у Черкаській області, колишній вчитель і державний службовець і нині власник нікому не відомого аграрного бізнесу, зверніть увагу: не в Черкаській (!!) а в Полтавській області, на 200 гектарах землі.

Він грає на настроях людей і систематично піариться на скандальних соціальних проблемах (про які, як людина заможна, і уявлень не має). У своїй передвиборчій програмі Булатецький заявляв: «багатих людей треба вольовим рішенням влади відправити й поселити кожного в окремому районі і сказати: якщо тут не буде добробуту, не налагодите виробництво і не закриєте місцевий бюджет, матимете клопіт». Якщо слідувати цій логіці, тоді і самому Миколі Булатецькому чимдуж треба пакувати валізи та рушити на рідну Полтавщину і наповнювати бюджет Гребінківського району, де розташований його агробізнес! А не струшувати повітря Черкас пустопорожніми балачками», такі відгуки можна прочитати про опозиціонера Булатецького у ЗМІ  (http://www.kray.ck.ua/zmi/item/5836-yakbi-vibori-vidbulisya-abo-hto-nam-pokazue-shlyah-do-maybutnogo#.Uonp1Vcv45s).

З біографії Булатецького відомо, що у 1995-1996 роках він прослухав курс семінарів та пройшов стажування у США з питань «Місцеве самоврядування та управління персоналом». Цим можна пояснити пильну увагу до Булатецького з боку Посольство США в Україні, яке у вересні 2013 року удостоїло його честі бути запрошеним чи то на зустріч, чи то на інструктаж у Посольство як кандидата минулорічних парламентських виборів та цьогорічних довиборів у Верховну Раду. 

М. Булатецький вважає, що вигравав минулорічні вибори у Раду, але з незрозумілих причин в окрузі не встановили переможця. Як відомо, тоді не допомогло навіть і те, що на користь Миколи Івановича зняли свої кандидатури «нашоукраїнець» Володимир Мамалига і представник Королевської Леся Островська, а також організована штабом Булатецького, як вважають ударівці, PR-акція з метою привернення до себе уваги електорату та дискредитації політичних конкурентів – поширення листівок у мікрорайоні Митниця про те, що, зокрема, «УДАР» є провладною партією.

 

До останнього часу М. Булатецький був переконаний, що його головним конкурентом буде минулорічний кандидат у нардепи в окрузі № 194 (м. Черкаси) Валентина Жуковська, проти якої було організовано кампанію по її дискредитації і після спільної презентації якої у Черкасах проекту «Вуличний університет» разом з нардепом від «УДАРу» Іриною Геращенко, черкаські опозиціонери від «Батьківщини» та «Свободи» засумнівалися у благонадійності Черкаського «УДАРу».  Свою підтримку опозиціонеру неодноразово висловлювали й ударівці. Однак як вже неодноразово бувало, кажуть одне, а роблять інше (http://kropyva.ck.ua/content/natal-ya-star-kova-mi-ma-mo-pitannya-do-udaru#vcbcvb).

Микола Булатецький – це класичний політичний одинак. Не в його традиціях працювати на команду. Булатецький потрібен «Батьківщині» для рейтингу, а «Батьківщина» Булатецькому як політичний бренд. Лише в цьому форматі співпраці можлива взаємовигідна робота, – так вважають експерти.  

Політичних недругів у Булатецького в опозиції достатньо. Тому він постійно застерігає, що може отримати удар в спину як від своїх колег по опозиції, так і від керівництва партії. Зокрема, очікує «прихованих негативних дій» від керівника Черкаської «Батьківщини» Анатолія Бондаренка.

Як заявив Булатецький, «Бондаренко і група партійців на ключових посадах працювали проти мене ще на виборах. Я про це проінформував найвище керівництво штабу: Мартиненка, Пишного та інших. Після виборів знову просив навести порядок – але досі якихось оргвисновків не зроблено.

Гадаю, «Батьківщина» й інші опозиційні сили, насамперед ВО «Свобода», котрій я симпатизую, не робитимуть публічних заяв проти мене. Але ж може з’явитися якийсь член партії, котрий візьме і теж скаже: я йду на вибори від «Батьківщини». Такого сценарію я не виключаю. Мене найбільше турбує те, що до нового складу виконкому від «Батьківщини» увійшли Анатолій Бондаренко та депутат міськради Станіслав Овчаренко – вони ніколи не відзначалися своєю опозиційністю, по своїм діловим, політичним, моральним якостям вони не є опозиціонерами. Я вважаю, що це є проблема». (http://pro-vincia.com.ua/novini/news_poltika/7131-bulateckiy-proti-mene-pracyuye-golova-oblasnoyi-batkvschini-bondarenko.html).

Критика Булатецьким діяльності лідерів опозиції та постійні звинувачення на адресу черкаських і київських соратників у недостатній рішучості та радикалізмі (як публічні, так і непублічні) призвели до появи чуток про те, що реально партія ВО «Батьківщина» не буде підтримувати Булатецького, оскільки він є не досить зручним партійцем для Арсенія Яценюка, та розглядає його як технічного кандидата. Адже, на минулорічних виборах Булатецький піддав нищівній критиці Арсенія Яценюка і Олександра Турчинова та звинуватив їх у тому, що вони не вдарили «палець об палець», щоб протидіяти «фальсифікаціям».

Сьогодні М. Булатецький також не жаліє лідерів опозиції. З його слів,  бракує «креативу як в діях, так і в заявах лідерів опозиції». Найбільше його «збентежило те, що ставка робиться на 2015 рік, на президентські вибори – мовляв, ми оберемо нового голову держави, і все одразу стане добре...» (http://pro-vincia.com.ua/novini/news_poltika/7131-bulateckiy-proti-mene-pracyuye-golova-oblasnoyi-batkvschini-bondarenko.html).

Тому, як зізнався в одному з інтерв’ю Микола Булатецький, йому близькою по духу є ВО «Свобода», вважаючи себе в опозиції «хріном». На його думку, «опозиція гальмо революції» і з кожним днем він все більше і більше розчаровується як у формі так і змісту дій опозиції (http://kropyva.ck.ua/content/odin-z-l-der-v-cherkasko-opozits-mikola-bulatetskii-opozits-ya-galmo-revolyuts#vcbcvb).

У зв’язку з цим, експерти застерігають, що «захоплення «Батьківщини» Миколою Булатецьким і його сімейною командою – це буде організаційний крах цієї політичної сили на Черкащині та призведе до програшу на Президентських виборах» (http://kropyva.ck.ua/content/chergovii-demarsh-mikoli-bulatetskogo-pol-tichna-shizofren-ya-chi-tverezii-rozrakhunok#vcbcvb).

Далі буде. Частина 1 на http://blogs.korrespondent.net/users/blog/cochkins/a124062

                 Частина 2 на http://blogs.korrespondent.net/users/blog/cochkins/a124615

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.