Мешканець Прикарпаття сам сконструював трактор

11 листопада 2010, 09:13
Власник сторінки
ведучий теле- та радіопрограм
0
29

Мешканець Прикарпаття сам сконструював трактор

Що робити після виходу на пенсію? Напевне таке запитання ставить собі кожна людина. А колишній сільський голова Марківки Володимир Капушак вже точно на заслуженому відпочинку не нудьгує. Чоловік сконструював невеликого тракторця. Тепер це найкращий помічник у господарстві.

Володимир Капушак майстер за покликанням душі. Навіть, якби він не працював у такій галузі, все одно щось би вигадав. А коли ще й очолив громаду Марківки - зрозумів, що вдома тепер його, практично, не буде. А треба ж було якось обробляти свої присадибні ділянки. От і сконструював помічника. Над тракторцем чаклував майже півроку, каже винахідник.

Володимир Капушак: "Працював я над ним півроку. Йому вже, до речі, 15 років. Це коли були проблеми з перевезенням, з усім, з городами, з обробітком і виникла ідея зробити такий самохід. Він виконує всі операції: і перевезення сіна, піску, гною, виконує оранку двокорпусним плугом, виконує підготовку ґрунту для садіння картоплі, буряка. Є універсальний культиватор, який я використовую для того, щоб робити ряди під картоплю, просапувати картоплю, підгортати картоплю і викопувати картоплю".

Пан Володимир з гордістю демонструє чудо-машину. Тракторець маневрений. Може орати, боронувати, перевозити домашній крам. Вантажопідйомність агрегату складає понад дві тони, при вазі всього триста кілограмів. Так що тепер не потрібно нікого кликати на допомогу. Володимир Капушак ще й сусідам допомагає.

Володимир Капушак: "Ідея виникла в голові і з запорозького мотора сороківки поставив його вперед, приєднав до заднього моста біткари. Передній міст взяв теж від Запорожця ЗАЗ 968-го, а решта все обробив, придумав, поскладав і вийшла така техніка. Вона, до речі, 15 років працює на полі".

Тепер взимку трактор буде мати відпочинок. "Хіба в ліс за дровами", - жартує його господар. А от навесні роботи буде хоч відбавляй.

Богдан Малецький, телеканал НТК
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Мешканець Прикарпаття сам сконструював трактор,silver tiffany bangl
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.