Символи: за гранню

10 травня 2011, 09:09
Власник сторінки
инженер
0
24
Символи: за гранню

Символи: за гранню

Символи оточують на кожному кроці, від самого народження до останнього шляху, від простого знаку "вхід" в метро до Президентського Шандарту, від буденних до сакральних...

В цій роботі я намагався, використовуючи техніку колажу, поєднати власне ідеологічні символи, символічні постаті, соціальні моменти з традиційними кліпартами офісного і побутового призначення - відобразивши через них "закадрові", "недомовлені" думки пересічних громадян.

Поряд з цим виклав  і оригінальні фото - без монтажу - адже кожен так або інакше може вкласти/вкладає в зображення свій зміст. Сказав би точніше - це не альтернативні символи, а альтернативні символьні думки...

Символи - цікава річ, проте гратись з ними - це як гратись з вибухівкою... Недарма для цього є, такоє, спеціальні символи:).

Радянський Союз, починаючи від нагородної системи, розробленої Й. Сталіним, розробив чітку і сувору ієрархію символів, і багато з них не встигли так знецінитись, як стрімко знецінились символи Незалежної України у безкінечних ідеологічних війнах. Адже коли Прапор України, або прапор політичної сили дають людині, яка відноситься до неї, як до ганчірки...

Дивно, що так багато списів ламається в питаннях використання "старої" символіки, коли і до сучасної ми відносимося без потрібної поваги.

Взагалі, натхнення для даної підбірки я знайшов у проекті Global Money, у роботах художників Ростислава Котерліна та Анатолія Звіжинського, виконаних і у стандарті "порно-гроші"... Додам, що авторство всіх фотографій належить мені - дослідивши найбільш цікаві частини з великого фотоархіву починаючи з 2006 року, коли в мене з’явилася перша фотоцифрова мильниця. А векторні зображення взяті з відкритих джерел, деякі з яких були відредаговані для потреб проекту.

Недзельницький Андрій

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина,символы,Україна,гумор,символи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.