Президента та прем’єра - на посадку української картоплi!

10 травня 2011, 13:40
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2398
Президента та прем’єра - на посадку української картоплi!

Президента та прем’єра - на посадку української картоплi!

Заїхавши 9 Травня в село Березівка Талалаївського району Чернігівської області, щоб привітати місцевих ветеранів з Днем Перемоги, побачив, як місцевий селянин Борис Іванович Даценко саджав на своєму городі картоплю. Знаючи, як держава "дбає" про власного товаровиробника, вирішив підтримати Бориса Івановича i в його особі усіх українських селян. Удвох з господарем на міні-тракторцеві посадили кілька соток картоплі.

Споконвіків картопля в Україні вважалася другим хлібом. Однак, якщо держава продовжуватиме політику фактичного знищення свого ж землероба, через кілька років у наших супермаркетах продаватиметься лише єгипетська картопля та китайська гречка. Жодна держава у світі не дозволяє імпорту душити власного виробника. Жодна, окрім України!

Здавалося б, що тут поганого, коли на наших прилавках круглий рік красуються імпортні овочі та ягоди - яскраві та блискучі. Однак, справа навіть не в тому, що всі ці однакові, немов випущені з конвеєра, овочі та фрукти не такі корисні, як натуральні українські. Справа у тому, що власних скоро не буде зовсім, бо виробництво буде знищено, а купувати імпорт не буде за що. А про те, що вітчизняне виробництво знищується на корню, свідчить хоча б той факт, що за роки незалежності із 120 великих тепличних господарств - в яких вирощувалися овочі та ягоди - лишилося менше половини. На сьогодні нема для України більшої небезпеки, ніж загроза втратити національне виробництво. Важко повірити, що цю проблему не розуміє уряд - однак жодна з пропагованих сьогоднішньою владою реформ навіть не згадує слово "імпортозаміщення".

Нещодавно, перебуваючи в Рівному й зайшовши до місцевого супермаркету - не втримався й розтоптав ящик єгипетської картоплі. Я не пропоную урядовцям i депутатам слідувати моєму прикладу. Я пропоную їм поступити інакше - приїхати до селян у будь-який куточок України і посадити - разом із господарями - хоча б кілька соток нашої, смачної та корисної, української картоплі. Щоб хоча б у такий спосіб засвідчити свою повагу та підтримку вітчизняному товаровиробнику.

Втім, у мене питання до наших можновладців: шановні Вікторе Федоровичу та Миколо Яновичу! А чи знаєте, як тяжко ростити ту картоплю чи будь-яку іншу городину, а потім - як нереально її продати у нашi супермаркети чи навiть на базарi? Гадаю, усі біди наші від того, що люди, які сьогодні при владі, й поняття не мають - що таке селянська праця. Хоча, переконаний, на їхніх столах єгипетської картоплі ви не знайдете.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Янукович,Азаров,Ляшко,картофель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.