Квітка коваля

31 травня 2011, 11:27
Власник сторінки
0
13
Квітка коваля

Квітка коваля

Про ковалів складено багато легенд, але найголовніша пов’язана з підковою виготовленою ковалем. Підкова, що висить на дверях або стінах будинку, вважається, приносить щастя. Цю прикмету пов`язують з ім`ям святого Дунстана, який у ХХ столітті став архієпископом Кентерберійським, а до цього був простим ковалем.

Легенда свідчить, що одного разу до нього прийшов диявол і попросив підкувати копита. Святий Дунстан дізнався лукавого, зв`язав його, прибив до стінки і до тих пір прикладав розпечене залізо, поки той попросив милосердя. Коваль відпустив його лише після того, як чорт пообіцяв не чіпати будинки, в яких буде висіти підкова кінцями до низу.

Коваль, як чарівник, за допомогою магії вогню, молотка, ковадла та інших нехитрих пристосувань перетворює звичайне залізо на витвір мистецтва, вкладаючи в нього всю свою душу та енергію. Це дійство заворожує. І хоча в цьому репортажі мова не піде про виготовлення ковалем підкови, але магічності при цьому не зменшується. Ще 15 хвилин тому на ковадлі лежала звичайна болванка заліза, аж ось вона перетворилася…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Мамаева слобода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.