Фестиваль на Хортиці

06 червня 2011, 08:03
Власник сторінки
0
23
Фестиваль на Хортиці

Фестиваль на Хортиці

4 червня на острові Хортиця в м. Запоріжжя відбувся фестиваль, присвячений так званій Козацькій Тризні - роковинам остаточного зруйнування Січі військами Російської імперії 4 (15) червня 1775 року.

Організатором фестивалю виступила Міжнародна федерація бойових мистецтв "Спас", що регулярно проводить подібні заходи в нашому місті, а також Запорізьке обласне телебачення. "Родзинкою" таких фестивалів завжди стає змагання "Лава на Лаву". Цього разу турнір проводився на Кубок Володимира Великого.

На свято було запрошено багато козаків, причому усіх, які вони тільки бувають: з погонами, в шароварах, з оселедцями та без них, представників козацтва Росії, які всі запевняли, що їхні витоки саме тут, серед козацтва Запорізького.

Фестиваль транслювався у прямому ефірі запорізького телебачення та в Інтернеті. На сцені виступали танцювальні та пісенні колективи. Як завжди на подібних фестивалях, партнером проведення стали художники і митці міста Запоріжжя.

Що стосується самого козацького бою "Лава на Лаву", то він має чіткі правила і супроводжується прискіпливим суддівством. Метою команди є відтіснити супротивника за уявну лінію сутички. Дозволяється бити тільки в корпус - нижче шиї та вище пояса. У фіналі турніру також проводяться традиційні двобої між кращими козаками з Лави. І обов`язково в кінці кожного змагання, коли вже зрозуміло, хто виходить далі, а хто ні, відбувається "Лава братання".

Минулого фестивалю, який проводився взимку, перемагала запорізька команда, але цього разу перемогу здобула Лава Катеринославського козацтва з міста Дніпропетровськ. Та як запевняють самі учасники змагань, в цьому турнірі є переможці, але немає переможених. Всі учасники фестивалю залишились задоволені його проведенням, і вже готуються до наступного, що відбудеться восени, в районі дати Запорізького дня міста та за сумісництвом свята козацької Покрови.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Запорожье,Хортица,казаки,фестиваль,турнир,казачество,Спас
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.