Краків. Минуле і майбутнє

29 червня 2011, 19:27
Власник сторінки
инженер
0
31
Краків. Минуле і майбутнє

Краків. Минуле і майбутнє

Мабуть, Краків - одне з найкрасивіших міст світу. Чому? Тому що воно являє собою приклад гармонійного розвитку, коли старовинна архітектура гармонійно перетікає в сучасну.

Старий центр є в дечому "туристичним конвеєром" з його несерйозністю і безліччю ненав’язливих   розваг на будь-який смак і гаманець, з безліччю архітектурних пам’яток і музеїв, таких як Барбакан (краківській аналог Золотих Воріт), Королівський Замк Вавель, ринок Суккеніце (раніше це був суконний ринок, а зараз тут торгують сувенірами/проте дешевше аналогічні речі можна знайти в сувенірних крамницях), Ратуша, та великою кількістю кафе, монастирів, і іноді - урядових і громадських установ.

Квартали, що оточують Старе Місто, плавно перетікають в квартали з сучасними, проте далеко не аляповатими будинками.

В своєму репортажі намагався вирізнити - як парадну обкладинку, так і повсякденне життя Кракова, а також мінімалістичний і часто прикольний стиль дорожніх знаків Польщі - невеличку підбірку з величезної кількості привезених фото.

Звісно, щоб зробити репортаж легким для сприйняття - багато що можливо залишу "на майбутнє". І, маю надію, що моя зустріч як з Польшею, так і Краковом - не остання...

Окрема подяка краквській фундації YMCA та київському Солом’янському Центру Дитячої Творчості - за можливість отримання культурної візи і допомогу в знайомстві з цим чудовим містом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Польша,Краков
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.