Народний депутат України Олег Ляшко передав ікону Чернігівській єпархії

02 липня 2011, 12:21
Власник сторінки
юрист
0
65
Народний депутат України Олег Ляшко передав ікону Чернігівській єпархії

Народний депутат України Олег Ляшко передав ікону Чернігівській єпархії

28 червня, в день пам`яті Михаїла, першого митрополита Київского, архиєпископ Амвросій відсвяткував 13-річчя своєї архиєрейскої хіротонії. Напередодні , у понеділок , відслужена святкова служба. Під час полієлею Владика помазав всіх присутніх святим маслом.

28 червня архієпископ очолив святкову Божественну Літургію. Владиці співслужили настоятель Свято-Троїцького кафедрального собору прот. Іван Фесик, секретар єпархії протоієрей Феодор Мандзюк, настоятелі храмів міста, благочинні округів єпархії, і священнослужителі єпархії.

Після прочитання Святого Євангелія, владика звернувся до присутніх зі своїми настановами, а після співу молитви "Отче наш" причастив всіх бажаючих Святих Христових Таїн.

Після відпусту був відслужений подячний молебень, після якого владика Амвросій приймав поздоровлення від духовенства, духовних чад і парафіян храму.

Також привітав владику народний депутат України Олег Ляшко.

Шановний Владико Амвросій, шановні земляки-прихожани, сьогодні у цей великий день мені дуже приємно бути у нашому Троїцькому Соборі , вітати владику Амвросія, великого патріота землі Чернігівської, людину, яка служить Господу, яка пам’ятає про всіх нас, шанує й поважає.

Я на цей Великодень був у Єрусалимі у святих місцях і запрошував владику Амвросія, щоб ми разом відвідали на Великодень святі місця. Він мені сказав, що я не можу у цей день полишити свою паству і чернігівську землю і таким чином ще раз показав, який він великий патріот нашої рідної Чернігівщини.

Але, Владико Амвросій, я у нашому Єрусалимі на святій землі привіз звідти у дар Вам, у дар храму ікону "Свяий Микола Чудотворець і Феодосій Чернігівський".

Я хочу сьогодні, у цей день, коли ви заступили на служіння, у Вас тут на Чернігівській землі подарувати Вам цю священну реліквію 19 соліття.

Тисячі людей мололилися на неї, майже сотню років вона пролежала в Єрусалимі і сьогодні вона буде радувати нашу Чернігівську землю і святий Феодосій Чернігівський разом зі святим Чудотворцем Миколаєм повернувся на Чернігвську землю.

Вручаю,Вам, владико,цю реліквію із сертифікатом на неї і дай Вам Бог здоров’я, многая літа, щоб Ви служили і прославляли нашу рідну Церкву і нашу рідну землю.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: религия,церковь,Выборы,Чернигов,Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.