Своя позиція - діалог з владою. Акція під офісом Партії регіонів

15 липня 2011, 10:05
Власник сторінки
юрист
0
16
Своя позиція - діалог з владою. Акція під офісом Партії регіонів

Своя позиція - діалог з владою. Акція під офісом Партії регіонів

У четвер, 14 липня, біля офісу Партії регіонів (Липська, 10) громадським об’єднанням Новий Громадянин було розпочато молодіжну акцію "ПрОтягнення до відповідальності", на якій були присутні представники кількох десятків громадських організацій та масових видань. В знак засудження свавільства мажорів відбулося театралізоване дійство.

Налякана дівчина зігнулася під деревом, імітуючи спробу захиститися від побиття її опудалом мажора. Почувши, як розпачливо кричить дівчина до людей - "допомжіть- допоможіть", я чи не найвперше відчула страх та безсилість безпомічної перед правопорушниками і не чутої правоохоронцями, жорстоко побитої сином мажора у ресторані Баккара у Луганську 4 липня людини.

Та ось керівник акції Роман Андрусів відірвав опудало мажорського синочка від дівчини і, розмахуючи лялькою, під хорові викрикування "Ганьба мажорам", "Порушників до суду", повів акцію вулицями Києва до будівлі Генпрокуратури , що на Різницькій, 13/15, де активісти звернуться до президента Віктора Януковича, генпрокуратура Віктора Пшонки, народних депутатів, Партії регіонів з вимогою забезпечити об`єктивне розслідування подій.

Роками створювана мажорами при владі система кишенькових судів та прокуратур сьогодні слухає не чужі, а, нарешті, їх же справи. Але те, що в Україні відбуваються поки що лише поодинокі суди над представниками влади, - є тільки красивим театральним жестом, як правило і завжди карають простих і законослухняних, а виправдовують злочинних, але багатих.

Відсутність у громадян країни законних механізмів вираження своїх невдоволень десятиліттями створювало керівній еліті сприятливе середовище для фальсифікацій підрахунків голосів виборців.

Але Україна, нарешті, починає позбуватися ідеології совкового тотального "одобрямца", коли люди, не маючи своєї позиції, вміли повторювали тільки те, що казала їм панівна верхівка .

Сьогодні молодь ініціює діалог з мажорами, говорячи до них мовою вуличних містерій. Молодь вийшла, щоб сказати про те, що відтепер українці мають свою позицію, і ця позиція не співпадає з владою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Генпрокуратура,митинг,Партия регионов,акция,Ландик
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.