Україна. Грані життя

31 липня 2011, 17:55
Власник сторінки
инженер
0
15
Україна. Грані життя

Україна. Грані життя

/Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди./
Володимир Сосюра

Україна… одна з найбагатших за ресурсами і найкрасивіша країна світу, що пройшла невимовно довгий і багатостраждальний шлях до Незалежності, і - відразу - почала зрікатись стратегічних важелів для її утримання: статус "ядерної держави" був обміняний на "гарантії безпеки" Заходу, "харківські домовленості про порядок базування Чорноморського Флоту" були проміняні на сумнівні "газові схеми" для задоволення амбіцій Росії.

Хоча, мабуть, основна причина наших негараздів – в неповазі до історії, в неповазі її громадян один до одного, до перемог, які здобула вже Незалежна Україна; усвідомлення, що саме в наших різних уподобаннях, смаках, політичних поглядах – наша сила, а не привід до банального розбрату, саботування нових починань. Тому і незатишно нам на Батьківщині, тому все – починаючи від законів - і закінчуючи транспортом у вигляді недорозвиненої системи "маршруток", до безкінечного секунд-хенду та перепродажу західної електроніки – справляє враження якогось перехідного етапу. Найбільш сумним є той факт, що "перехідне" стає "основним"… І, мабуть, потрібно не "будувати нову країну" при кожній зміні влади, а розбудовувати, розбудовувати і ще раз розбудовувати омріяну століттями – незалежну – країну.

В своєму репортажі – намагався показати історію молодої країни через такі її тематичні напрями фотографії – політику "на вулицях", українські мотиви в урбаністичних символах, природу, жанрові замальовкі, фотоприколи….

…Основна думка, яку хотів донести через відзнятий матеріал – іноді змінюються лише декорації, а незмінною лишається таке невідчутне, дивовижно-прекрасне, всеохоплююче мереживо Життя; показати, що все-таки 20-років Незалежності пройшли недарма…що б ми перестали сприймати те, що розділяє нас, як привід до ворожнечі, що всім нам хочеться іти вперед. З Днем Незалежності, Країна!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина,независимость
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.