Радикальна партія Олега Ляшка брала участь у мітингу чорнобильців 24 серпня

24 серпня 2011, 14:33
Власник сторінки
юрист
0
13
Радикальна партія  Олега Ляшка брала участь у мітингу чорнобильців 24 серпня

Радикальна партія Олега Ляшка приймала участь у мітингу чорнобильців 24 серпня

Сьогодні, 24 серпня, на бульварі Тараса Шевченка пройшов Всеукраїнський протестний мітинг чорнобильців.

До Києва прибули делегації з усіх областей України. Мітинг розпочався о 12 годині. Президент Союзу Чорнобиль України Юрій Андреєв зачитав колективний лист за підписом у тому числі і державних керівників України до міністерств енергетики, надзвичайних ситуацій, праці та соціальної політики, промислової політики, економічного розвитку, фінансів  та інших, підписаний державними керівниками, керівниками обласних та районних громадських організацій чорнобильців з вимогою про перегляд змін у законодавстві, впроваджених владою у якості нових економічних реформ Азарова та пенсійної реформи Тігіпка.

На мітингу були присутні народний депутат Юрій Бут, перший заступник міністра праці Лідія Дроздова, виступили лідери обласних організацій чорнобильців Дніпропетровщини, Львівщини, Чернігівщини , Волновахи та Фастова, «Союзу жінок».

Радикальна партія Олега Ляшка приймала участь у мітингу з транспорантом про вимогу змін у державі. Від імені радикалів України на мітингу виступали Андрій Лозовий, який наголосив, що влада не виконує Конституції та порушує законодавство щодо чорнобильців, захисників держави.

А також виступив радикал із Фастова Володимир Тимофєєв, який відмітив, що вимоги сьогоднішнього мітингу не мають політичного контексту. Вимоги чорнобильців – економічні. Розказав, як ведуть економічну боротьбу чорнобильці у Фастові, 300 осіб з яких у судовому порядку визнали своє право на пенсію у розмірі 2100 гривень проти колишніх 800 гривень.

Далі радикал В.Тимофєєв розповів, що приклад судової боротьби із владою підтримали ще 600 фастівчан-чорнобильців, які сьогодні подали позови до суду про збільшення розмірів нарахованих їм пенсій. Та пообіцяв роз’яснити бажаючим усіх інших областей, у чому обдурюють їх чиновники, та як саме потрібно діяти, щоб виграти свою пенсію у суді.

Лідер Радикальної партії, народний депутат Олег Ляшко єдиний в Україні звернувся в Конституційний Суд України з поданням про скасування Закону про зміни в державний бюджет України від 14 червня 2011, яким права чорнобильців, і права ветеранів війни та інвалідів війни, що були надані попередніми законами, скасовуються. Це подання Голови Радикальної партії підписали також 57 депутатів Верховної Ради України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.