День народження Довженка

12 вересня 2011, 13:13
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
28
День народження Довженка

День народження Довженка

Я відвідав Сосницю на Чернігівщині - рідний край видатного українського генія Олександра Довженка. Цієї неділі святкували 117 років від дня його народження. Я виступив з урочистою промовою біля пам`ятника Олександра Довженка.

Завдяки моєму фонду "УКРАЇНСЬКА ІДЕНТИЧНІСТЬ" були видані диски, які дають можливість кожному здійснити віртуальну екскурсію по музею О. Довженка.

На святкуванні також був присутній Тарас Миколайович Дудко - славнозвісний племінник видатного майстра слова Олександра Довженка. Проживши все життя в Москві, Тарас Миколайович не забув рідну мову і настільки красиво розмовляє нею, що можна заслухатися.

На території садиби знаходиться сад, який щоосені, як і за життя родини Довженків, пригощає усіх червонобокими яблуками.

Неймовірні відчуття, коли знаходишся біля цієї хати, з якої пішов у світ геніальний Олександр Довженко, а тепер світ сходиться до його хати. Хай не заростає стежка до цього храму нашої культури!

Під час візиту я подарував книги, що видані за мого сприяння, районній бібліотеці. Заспівав разом з сосницьким хором "Кринці"! У жовтні чи листопаді за мого сприяння сосницький хор "Криниці" поїде до Москви вшанувати Олександра Петровича на його могилі та виступити на честь видатного земляка.

Я впевнений, "Криниці" порвуть Москву - і вона роками гудітиме про виступ чернігівських талантів!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Ляшко,Довженко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.