Ляшко виступив на парламентських слуханнях на тему сім`ї

22 вересня 2011, 06:13
Власник сторінки
юрист
0
19
Ляшко виступив на парламентських слуханнях на тему сім`ї

З появою Ляшка вибухнув сесійний зал ради.Парламентські слухання 21 серпня на тему сім`ї в Україні

Парламентські слухання на тему "Інститут сім`ї в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення" пройшли 21 вересня у сесійній залі Верховної Ради України.

Виступи кількох десятків представників партій, вітчизняних та міжнародних громадських організацій виявили значну протилежність поглядів на стан проблеми сім’ї в Україні.

Чиновництво не вбачало ні в чому вини влади, і у занепаді інституту сім’ї звинувачувало свій народ - батьків, матерів та громадянське суспільство. Своїми виступи вони підкреслювали зверхність до народу та байдужість до cтану сім’ї і духовності в Україні, а пропоновані шляхи подолання кризи свідчили про некомпетентність та недосвідченість.

Одна з доповідачок від НУНС , наприклад, вважала, що фінансування заходів подолання кризи можливо вирішити коштами від продажу рекламних бігбордів окремих депутатів, яких звинуватила у популізмі.

Був і такий виступаючий від експертної комісії з питань захисту суспільної моралі , який «віднайшов», що кошти на подолання кризи сім’ї справедливим було б брати із доходів членів самих же сімей, тобто з того, що вони вносять до бюджету у якості податків та зборів.

Президент міжнародної громадської організації «Міжнародний центр батьківства» бажав, щоб сім’я залишалась точно такою ж патріархальною, як у давні старовинні часи. І майже не розглядалися проблеми наркоманії, алкоголю та дитячої проституції.
Представник від БЮТ запропонував обійтися облаштуванням місць дозвілля та позашкільних дитячих закладів, а подолання безпритульності, насилля у сім’ї, недоступності житла, бідності та безробіття, як причин розпаду сімей, це, мовляв він, доцільно упорядковувати силами лише самих громадян на місцях , без втручання уряду та влади.

Непрофесіоналізму та невірного трактування теми дійсних парламентських слухань прозвучало вдосталь. Та все ж таки були і конструктивні пропозиції.

Народний депутат Оксана Білозір окреслила проблему сім’ї в Україні як основу національної ідеї та християнської моралі і вимагала вирішувати її з розумінням самобутності та збереження українських національних традицій . А Олег Ляшко висловив обурення з приводу практично відсутності у залі представників уряду, які своєю безучасністю до проблем суспільства практично зводять нанівець результати подібних слухань на державному рівні.

Виступ лідера Радикальної партії , народного депутата Олега Ляшка, мов вибух сколихнув оплесками стіни Ради.

Ляшко звернув увагу присутніх на те, що трибуна , де б мали бути представники від уряду у залі майже пуста. Бо чиновників не хвилюють людські страждання ніякою мірою. І саме у той час, коли до зали побачити роботу влади прийшли й такі люди, котрі не мають роботи і не в змозі витратити цей час на заробляння грошей на утримання своїх сімей . У цей час урядовці та депутати зайняті не своїми державними обов`язками . Вони не присутні на слуханнях з приводу вирішення проблем безробітних членів сімей країни , а використовують час по-іншому, витрачаючи його на масштабне самозбагачення. . Поліпшення житлових умов потребують сотні тисяч українців , а з бюджету виділяються кошти у розмірі, що вистачить на будівництво усього одного будинку. І це тоді, коли фінансування , наприклад, МВС , не зменшується у зв’язку з кризою в економіці, а , навпаки, збільшується у кілька десятків разів за рахунок погіршення життя простих українців.

Тему байдужості владних структур до проблеми сім’ї підтримав і Головуючий Томенко М.В., який звернув увагу на те, що на слуханнях серед і так нікчемного числа представників влади, був навіть, такий «міністр» , чиє відомство уже не існує сьогодні.
Криза сім’ї в Україні поглиблюється завдяки конкретним діям уряду – як то розширення пільг на продаж тютюну, пива та алкоголю, дозвіл брутальних розважальних теле-шоу та пропаганда нездорового способу життя з допомогою числених засобів реклами та СМІ, відхилення Радою проектів законів щодо посилення боротьби з негативними явищами, що провокують у сім’ї та суспільстві в цілому насилля, наркоманію, алкоголізм, тютюнопаління, зубожіння, безпритульність, розпад сім’ї та самотність.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: семья,Рада,Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.