Марш проти бідності та капіталізму в Києві

01 квітня 2012, 10:50
Власник сторінки
журналіст
0
15
Марш проти бідності та капіталізму в Києві

Марш проти бідності та капіталізму в Києві

В суботу, 31 березня вулицями Києва пройшов марш проти бідності та капіталізму. Організаторами заходу виступила низка “лівих” організацій.

Як відомо, в цей же день по всій Європі пройшли акції протесту проти «антикризових» дій урядів – економічних «деформ», які затягують паски на горлянках трудящих. Такі демонстрації відбулися ще в 13 європейських країнах.

Загалом на марш прийшло близько 300 активістів. Вони розтягнули банери та підняли свої прапори. Під час ходи проголошували гасла в яких виказували своє невдоволення нинішнім режимом. Проте іноді гасла відходили від загальної теми.

“Ця система – капіталізм. Ми бачимо, що сьогодні вона вже нездатна навіть виконати прямих своїх функцій – забезпечити високу норму прибутку правлячому класу. Час замінити її ефективнішою і людянішою альтернативою, при якій кожна людина праці сама розпоряджатиметься економікою та суспільним життям і матиме достойний рівень життя”, - кажуть організатори заходу.

Головними вимогами активістів були: робочий тиждень — 30 годин, пенсійний вік однаковий для жінок та чоловіків — 50 років, базовий мінімальний дохід — 4000 гривень.

Протестуючі рухались маршрутом від Золотих Воріт до Міністерства освіти України. Весь час колону супроводжувала міліція на чолі з підполковником Оніщенко. Від початку і до кінця маршу ніяких недоречностей не відбувалося.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,протесты,марш
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.