День матері у Львові

14 травня 2012, 13:50
Власник сторінки
0
23

День матері у Львові

День Матері в Україні відзначають у другу неділю травня. Львівська обласна громадська організація «Борець» традиційно вже втретє поспіль вітає жінок Львова з цим теплим маминим святом. 13 травня у другій половині дня в центрі Львова відбулася акція, присвячена Дню Матері, в рамках якої волонтери дарували жінкам та дівчатам вітання і брошки у вигляді червоних маків. Волонтерів можна було зустріти в вишиванках та з повним кошиком брошок-маків на площі Ринок, біля пам`ятника Т.Г. Шевченку, біля Львівського театру опери і балету ім. С. Крушельницької, на площі біля пам`ятника Королю Данилу, а також на проспекті Шевченка.
Акція покликана нагадати львів`янам про одне з найважливіших свят року -- День Матері, і привернути увагу громадськості до цього, власне українського, свята і розширити межі його святкування до Дня української жінки.
Подарунки цьогоріч були особливі -- власноруч виготовлені з гофрованого паперу яскраво червоні квіти маку, як символ краси та материнської турботи. Волонтери вирішили привітати українських жінок саме квітками-маками, адже матір порівнюють з маком ще з прадавнього культу української жінки-матері — берегині домашнього вогнища. Такі брошки-маки волонтери чіпляли на одяг жінкам, створюючи в центрі міста святкову атмосферу і даруючи жінкам гарний настрій!
«Процес виготовлення такої квітки-маку -- справжній ритуал. Так цікаво за цим спостерігати: у кожного своя робота, в яку він вкладає частинку своєї душі. Хочеться вже врешті привітати не тільки своїх найдорожчих матусь, бабусь та сестер, а й зовсім не знайомих жінок такими брошками з чудовим святом Матері», - ділиться враженнями волонтер Наталя Ділай. Приєднатись до створення квіток міг кожен охочий, для цього потрібно було лише зголоситись до організаторів акції в соціальних мережах... :)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: праздники,Львов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.