У Днiпропетровську пройшов шостий благодійний дитячий фестивалі Мама+Я

13 вересня 2012, 14:50
Власник сторінки
фотокорреспондент
0
15
У Днiпропетровську пройшов шостий благодійний  дитячий  фестивалі Мама+Я

У Днiпропетровську пройшов шостий благодійний дитячий фестивалі Мама+Я

Понад 4 тис дітей Дніпропетровщини взяли участь у шостому регіональному благодійному фестивалі «Мама+Я». Серед учасників заходу – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках, інтернатах, а також діти з прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та діти, які перебувають під опікою. Фестиваль пройшов у рамках регіонального проекту «Родина для дитини», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом. У рамках програми свята протягом дня проходили концерти, ігри, спортивні змагання, вікторини та творчий конкурс, у якому діти продемонстрували свою вокальну та танцювальну майстерність. Учасників з відкриттям фестивалю привітали заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, заступник Дніпропетровського міського голови Олена Лозенко та зірки естради, меценати, представники бізнесу, видатні спортсмени регіону та країни. Також поздоровив і благословив учасників фестивалю Митрополіт Дніпропетровський і Павлоградський Іреней.

«На Дніпропетровщині в рамках регіонального проекту «Родина для дитини», що реалізується за ініціативи губернатора Олександра Вілкула, створюються належні умови для навчання, виховання й всебічного розвитку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки з боку держави й влади. Соціальні працівники допомагають сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, щоб не допустити вилучення дітей із родин. Розвиваються сімейні форми виховання, зокрема, в області вже функціонує 79 ДБСТ і 345 прийомних сімей, завдяки яким 1 тис 176 дітей знайшли тата та маму. Проводяться освітні, мистецькі й культурні заходи, щоб кожна дитина нашого регіону відчувала турботу дорослих. Одними із них є регіональний благодійний фестиваль «Мама+Я». Він став справжнім святом, яке подарувало дітям любов, тепло, дружбу та турботу. Також це свято поваги до тих людей, які подарували дітям частинку свого серця і сімейний затишок», – сказала Марія Пустова.

Просто неба на концерті фестивалю виступали зірки української естради: співачка, володарка премії «Кришталевий мікрофон» в номінації «Народне визнання року», володарка «Золотої зірки» Алли Пугачової та Ордену Святого Станіслава Наталія Валевська, новий герой сучасної української естради Денис Любимов та співачка Марія Собко.

Протягом дня для дітей проходили святкові концерти за участю місцевих творчих колективів, анімація, ігри, конкурси, вікторини та розіграші. Відбувся творчий конкурс, в якому діти продемонстрували свої танцювальні, вокальні та акторські здібності.

«На сьогоднішній день регіональний фестиваль «Мама+Я» є наймасштабнішим благодійним проектом Дніпропетровської області, адже його учасниками є більше ніж 4 тисячі дітей-сиріт. Він є частиною масштабної роботи з підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що ведеться на Дніпропетровщині під керівництвом Олександра Вілкула. Я вважаю, що свято цього року дійсно принесло справжню радість всім його учасникам. Показником такої оцінки є те, що вже у восьмій годині ранку було зареєстровано перших учасників фестивалю, а о 8:40 усі учасники першого заїзду, хоча ранкова реєстрація повинна була розпочатись о 9:00. Це свідчить про те, що учасники фестивалю «Мама+Я» дійсно чекали на це свято і намагалися якомога раніше і швидше потрапити на нього. Кожна дитина в цей день була щасливою, а прийомні батьки та вихователі вперше за рік зустрілися один з одним, адже тільки на святі «Мама+Я» вони збираються з усіх регіонів та куточків Дніпропетровщини», – сказала засновник благодійного фестивалю «Мама+Я» Наталія Сівак.

У рамках свята для дітей були організовані й спортивні змагання з футболу, баскетболу, тенісу, пінг-понгу, шахів. Для юних спортсменів Дніпропетровщини особливо хвилюючою подією стала зустріч з видатними спортсменами регіону та країни: українським футболістом, колишнім захисником ФК «Дніпро» і національної збірної України Андрієм Русолом, футболістом, захисником дніпропетровського ФК«Дніпро» Віталієм Денисовим, заслуженим майстром спорту України Давидом Джиджилавим, призером паралімпійських ігор, п’ятнадцятиразовим чемпіоном України з легкої атлетики, бронзовим призером чемпіонату світу Андрієм Даниловим, заслуженим майстер спорту, чотириразовий чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу Сергієм Полутіним, членом Президії обласної шахової федерації, міжнародним майстром спорту Дмитром Маркіним, чемпіоном Дефлімпійських ігор, заслуженим майстром спорту з волейболу Олександром Белоблоцьким та українським плавцем, заслуженим майстром спорту України.

Учасники благодійного фестивалю «Мама + Я» вже чекають наступного року, щоб знову зустрітися на фестивалі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: благотворительность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.