Співоче поле спробувало зацвісти взимку

03 січня 2013, 22:03
Власник сторінки
Журналіст
0
56
Співоче поле спробувало зацвісти взимку

Співоче поле спробувало зацвісти взимку

2 січня в Києві на Співочому полі відкрилася «Виставка квітів Снігової Королеви». Живі троянди, орхідеї, цикламени обрамили або ж «закували» (залежить від вашого сприйняття) в прозорі брили льоду.

Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» вирішило порадувати шанувальників щорічних квіткових виставок. Бачили схили, встелені тюльпанами навесні, милувалися казковими персонажами, повноцінним тематичними ансамблями влітку та восени. Нині ж задумка була оригінальною – поєднати живі квіти та застиглу субстанцію. Це перший такий досвід для України.

Як ідея втілилася в життя, вже в перший день роботи виставки відправилися перевірити чимало киян. Мінус мінімум 75 грн із сімейного бюджету, і родина, наприклад, з тата, мами та однієї дитини шкільного віку потрапляє на Співоче поле. Вартість одного квитка – 25 грн. Безкоштовно вас пустять, якщо ви пенсіонер або дитина до 7-ми років.

Далі вже звичний шлях. Утім, без традиційного сільськогосподарського ярмарку, що зазвичай проходить тут під час весняної або ж літньо-осінньої виставок. А що ж тут дивного, зима – все спить, не квітне. І справді, всі дива розпочинаються трохи далі. Ще далі, і ще трошки. Йдемо-йдемо, а виставки не бачимо. Не засмучуємося, бо ж організатори пообіцяли, композиції будуть під спеціально обладнаним накриттям. Тому не дивно, що відразу їх складно помітити.

І ось бачимо ряд звичайних білих палаток. Всього – 10 штук. У них не чай-кава-пиріжки, а, о диво, довгоочікувані квіти – по одній композиції від кожного району міста. Щоправда, тут же і купа охочих долучитися до прекрасного. Причому долучитися – в прямому сенсі слова: поторкати, а найголовніше – сфотографуватися в найвигіднішому для себе ракурсі, обійнявши конструкцію.

Квітково-льодове диво дизайнери творили за допомогою спеціальної технології глибокого замороження: букети встановлювали до кріоблоків, після чого протягом семи днів поетапно заливали дистильованою водою. Форму льодовій композицію надавали скульптори. Фахівці доклали чимало зусиль, аби створити по-справжньому незвичні композиції, здатні вразити поєднанням протилежностей: тепла і холоду, барв і прозорості.

Однак, здається, вкотре втілилася в життя славна традиція: «Вміли готувати, та не вміли подавати». Можливо, варто було б залучити дизайнерів і до оформлення самої виставки. Нині ж маємо обмежений простір та чималенький натовп відвідувачів. Щоправда, він може зменшитися в подальші дні роботи виставки.

І якщо вам все ж таки пощастить пробитися до композицій, зможете оцінити їх красу та незвичайність. Тут у кожного будуть власні враження та емоції. Від захвату – до численних запитань на кшталт: чому все ж так мало експонатів представлено, а вартість квитка збільшено порівняно, наприклад, з останньою осінньою виставкою. Також форма льодових брил, в яких розміщені букети, викликає двозначні асоціації, бо ж нагадує пам’ятні плити.

Триватиме «Виставка квітів Снігової Королеви» до 27 січня. Працюватиме з 9:00 до 21:00. Увечері є шанс оцінити підсвічення цих квітково-льодових скульптур. Організатори обіцяють, творіння дизайнерів протримаються навіть за плюсової температури.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,Новый год,цветы,певчее поле
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.