На батьківщині Моцарта

30 січня 2013, 16:05
Власник сторінки
журналист
0
22
На батьківщині Моцарта

На батьківщині Моцарта

Одне із чотирьох найбільших міст Австрії Зальцбург поєднує у собі атмосферу різних епох. Розділене воно на правий та лівий береги рікою Зальцах. Центральна історична частина Зальцбурга внесена до списку світової спадщини ЮНЕСКО, тому, безумовно, що тут є безліч цікавих місць, які варто відвідати.
Одним із найцікавіших є вузький провулок Ґетрайдеґассе у Старому місті, який обвішаний старовинними магазинними вивісками з кованого металу. До речі, у цьому провулку в домі №9 народився Вольфґанґ Амадей Моцарт. Зокрема завдяки саме цій персоні Зальцбург давно заслужив славу одного із світових центрів музичної культури.
До слова, про те, що саме Зальцбург є батьківщиною великого композитора, "розповідають" майже усі вітрини маленьких сувенірних крамничок, в яких можна придбати як відомі цукерки "Моцарткугель" та лікер "Моцарт", так навіть і парасольки із зображенням нот.
У цьому місті також знаходиться легендарний палац Мірабелль із мальовничим садом Мірабельгартен. Навесні його геометричні газони розквітають розкішними барвами сезонних квітів з-поміж яких видніють фонтани та паркова скульптура за сюжетами грецької міфології.
Крім цього варто відвідати фортецю Хоензальцбург, будинок, в якому жив Моцарт, Кафедральний собор, Музей сучасного мистецтва на горі Менхсберг, Зальцбурзький зоопарк тощо. Але при цьому слід завітати і у затишні ресторани, що запрошують відвідувачів насолодитися кулінарними витворами Австрії із холодним пивом чи то міцним шнапсом. 

Фото на конкурс Mozart в Украине

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Австрия,Моцарт,Зальцбург,будинок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.