Понад 4 тисяч дітей-сиріт Дніпропетровщини взяли участь у сьомому регіональному благодійному фестивалі "Мама+Я"

06 жовтня 2013, 17:05
Власник сторінки
фотокорреспондент
0
27
Понад 4 тисяч дітей-сиріт Дніпропетровщини взяли участь у сьомому регіональному благодійному фестивалі  Мама+Я

Понад 4 тисяч дітей-сиріт Дніпропетровщини взяли участь у сьомому регіональному благодійному фестивалі "Мама+Я"

Понад 4 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у родині або інтернаті, взяли участь у сьомому регіональному благодійному фестивалі «Мама+Я». Фестиваль пройшов у рамках регіонального проекту «Родина для дитини», за підтримки губернатора Дмитра Колєснікова.

Фестиваль «Мама+Я» у цьому році вперше проходив у два етапи: 1. відбіркові тури для учасників у гала-концерті та 2. безпосередньо сам фестиваль.
В гала-концерті взяли участь кращі з кращих. Перший відбірковий тур проходив у травні 2013 року в містах Кривий Ріг, Жовті Води, Павлоград, Нікополь, Дніпродзержинськ та Дніпропетровськ.
У рамках програми 2-го етапу протягом дня пройшли концерти, ігри, спортивні змагання, вікторини та творчий конкурс, у якому діти продемонстрували свою вокальну та танцювальну майстерність. Учасників з відкриттям фестивалю привітала від імені керівника регіону Дмитра Колеснікова заступник директора департаменту – начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Ковальова. Також на святі були зірки естради, меценати, видатні спортсмени регіону та країни.
Протягом дня для дітей проходили святкові концерти за участю місцевих творчих колективів, анімація, ігри, конкурси, вікторини та розіграші. Відбувся творчий конкурс, в якому діти продемонстрували свої танцювальні, вокальні та акторські здібності.
У рамках свята для дітей були організовані й спортивні змагання з футболу, баскетболу, тенісу, пінг-понгу, шахів. Для юних спортсменів Дніпропетровщини особливо хвилюючою подією стала зустріч з видатними спортсменами регіону та країни: чемпіоном світу з силового екстриму Василем Вирастюком, чемпіоном світу в змаганнях за програмою «Strongman» до 110 кг, майстером спорту міжнародного класу Сергієм Конюшком та призером Чемпіонату світу у вправі loglift Олександром Лашином.
Учасники благодійного фестивалю «Мама + Я» вже чекають наступного року, щоб знову зустрітися на фестивалі.
«Наш Президент Віктор Федорович Янукович визначив найголовнішим для країни – турботу про дітей. У кожної дитини має бути можливість розкрити свої таланти, щоб знайти свій шлях у житті. Фестиваль «Мама+Я» - це важлива складова тієї роботи, яка проводиться на Дніпропетровщині у цій сфері. Він став справжнім святом, яке подарувало дітям любов, тепло, дружбу та турботу. Також це свято поваги до тих людей, які подарували дітям частинку свого серця і сімейний затишок. Переконана, що участь у цьому фестивалі відкриє перед дітьми нові перспективи, стане ще однією сходинкою до успішного, щасливого життя. Дуже важливо, щоб у кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування була любляча родина. Атмосфера сімейного затишку, коли хлопчики та дівчата знають, що їх люблять, про них турбуються, сприяє розвитку творчих здібностей. Міцна та щаслива родина, це той фундамент, що лежить в основі успішної та сильної України та Дніпропетровщини»,- сказала Лілія Ковальова
Лілія Ковальова також зазначила, що на Дніпропетровщині під керівництвом Дмитра Колєснікова в рамках регіонального проекту «Родина для дитини» створюються належні умови для навчання, виховання й всебічного розвитку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки з боку держави й влади. Соціальні працівники допомагають сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, щоб не допустити вилучення дітей із родин. Розвиваються сімейні форми виховання, зокрема, в області вже функціонує 126 дитячих будинків сімейного типу та 387 прийомних сімей, завдяки яким 1 558 дітей знайшли тата та маму.
В Україні протягом останніх трьох років зменшується кількість дітей, що втрачають батьківську опіку, при цьому зростає влаштування
посиротілих дітей в сім’ї громадян України, запроваджено соціальну підтримку сімей з дітьми. Позитивним є також те, що в державі зростає народжуваність дітей, збільшується матеріальна допомога сім’ям з хворими дітьми, дітьми-інвалідами, реформуються інтернатні заклади.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Россия,Украина,США,Днепропетровск,ФСБ,GQ,дети-сироты,Общая ситуация в РФ,интернаты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.