У Кривому Розі пройшов Перший відкритий всеукраїнський турнір з самбо на Кубок губернатора

06 жовтня 2013, 17:16
Власник сторінки
фотокорреспондент
0
26
У Кривому Розі пройшов Перший відкритий всеукраїнський турнір з самбо на Кубок губернатора

У Кривому Розі пройшов Перший відкритий всеукраїнський турнір з самбо на Кубок губернатора

6 жовтня у Кривому Розі відбулися фінальні поєдинки та нагородження переможців Першого відкритого всеукраїнського турніру з самбо на Кубок губернатора. Дмитро Колєсніков привітав усіх учасників змагань і вручив Кубок за 1 місце переможцям турніру – команді міста Кривий Ріг (Дніпропетровська область). Друге місце посіла команда з Алчевська (Луганська область), третє місце – команда міста Харків.

Протягом 2-х днів за Кубок губернатора Дніпропетровщини змагалися 23 команди з 14 міст України (юнаки 1997-1998 р.н.). Турнір став регіональною реалізацією ідей здорового способу життя, закладених у програмі Президента України Віктора Януковича «Україна – для людей» та соціальній ініціативі Голови держави «Діти – майбутнє України».

«Змагання такого рівня створюють спортивну славу Дніпропетровщини та всієї України, - зазначив губернатор Дмитро Колєсніков. – Для мене цей турнір - особлива подія. Я сам багато років займаюся самбо і добре знаю, що саме цей вид спорту дає молодій людині. Це не лише боротьба - це система виховання волі, сили духу, громадянської позиції, патріотизму, прагнення до перемоги і успіху. Упевнений: для багатьох юних спортсменів цей турнір стане початком стрімкої спортивної кар`єри. А можливо - успішним стартом всього подальшого життя».

Відкритий всеукраїнський турнір із самбо - новий етап губернаторської програми «Міцне здоров`я - успішне життя», яка стартувала влітку. В її рамках лише за кілька місяців в області відбувся міжнародний workout – фестиваль, започатковано Літню школу плавання, де навчилися плавати близько 3000 дітей, понад 430 тис. мешканців області разом вийшли на Єдину ранкову зарядку. Незабаром пройдуть фінальні ігри турніру з футболу серед аматорських команд області.

Як зазначив керівник регіону, зараз на Дніпропетровщині створюються широкі можливості для занять спортом. Розвивається спортивна інфраструктура: будуються нові спортивні об`єкти (зокрема, до Євробаскету-2015), у містах та селах створюються спортмайданчики та вуличні тренажери. Водночас ведеться пропаганда здорового способу життя. «Так ми створюємо сучасну Дніпропетровщину - спортивну, відкриту, орієнтовану на успіх», - підкреслює губернатор.

Турнір з самбо займає в рамках програми «Міцне здоров`я - успішне життя» особливе місце. Якщо футбольний кубок орієнтовано в першу чергу на аматорські команди області, то турнір з самбо - для хлопців з усієї України. Борцям в цьому віці необхідно змагатися якомога частіше, щоб знати свої сильні і слабкі сторони, можливості і недоліки. А можливостей для цього у них менше, ніж у футболістів, адже змагання проходять не так часто.

«Дніпропетровщина буде надавати таку можливість для молодих самбістів з усієї країни, – повідомив Дмитро Колєсніков. - Цей турнір - тільки початок. Через рік, упевнений, команд тут буде в два рази більше. Я хочу, щоб Дніпропетровщина стала спортивною столицею України, центром здорового способу життя. Тому Кубок губернатора, який стартував сьогодні, неодмінно стане доброю традицією регіону».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Россия,Украина,США,Спорт,ФСБ,GQ,Днепропетровская область,Самбо,Общая ситуация в РФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.