«Шахтар» приєднався до ініціативи фонду Future for Ukraine

21 лютого 2023, 21:11
Власник сторінки
0
18

У четвер, 16 лютого, на стадіоні Legia Stadium у Варшаві зустрілися український «Шахтар» та французький «Ренн».

 Гра закінчилася перемогою ФК «Шахтар» з рахунком 2:1. Особливо цей матч запамʼятається військовому Андрію Коновалову, який нещодавно повернувся з протезування та реабілітації після втрати кінцівки. Андрій — фанат «Шахтаря» з багаторічним стажем. Потрапити на гру улюбленої команди він мріяв відтоді, як пішов служити до лав ЗСУ та не мав доступу до звичних радощів, як-от повболівати на стадіоні. Мрію чоловіка здійснив благодійний фонд Future for Ukraine у партнерстві з ФК «Шахтар». 

 Сьогодні у всіх нас спільна мрія — це мир. Але у наших військових, які щодня виборюють цей мир для України, є і свої заповітні бажання. Коли Андрій Коновалов поділився, що мирне життя для нього — це, зокрема, можливість відвідати гру улюбленої футбольної команди, фонд Future for Ukraine зробив усе можливе, аби це стало реальністю. 

 Андрій родом із Донецька і завжди вболівав за місцеву команду «гірників». У 2014 році після російського вторгнення у Донецьк Андрій разом із родиною переїхав до Краматорську. Коли 24 лютого вся країна прокинулася від страшної звістки, чоловік зрозумів: рятуватися більше нема де. Тому відправив дружину та двох донечок у безпечніше місце, а сам пішов до військкомату. Служив у теробороні, а за кілька місяців опинився одразу у кількох гарячих точках. У жовтні 2022 року, на одному з бойових завдань, він натрапив на протипіхотну міну та втратив ногу. 

 Завдяки програмі «Проєкт Відновлення» (Project Renew) благодійного фонду Future for Ukraine у січні Андрій потрапив на протезування до острова Мальта, а вже сьогодні герой звикає до своєї нової кінцівки. Підтримати його на шляху реабілітації долучився і ФК «Шахтар». Коли FFU розповіли «гірникам», що їхній відданий фанат мріє потрапити на гру команди, футбольний клуб одразу долучився до реалізації цього бажання. 

 Так, разом з іншим військовим Віталієм Тарусіним, який також проходить протезування та реабілітацію на Мальті від FFU, Андрій Коновалов опинився у президентській ложі Legia Stadium. Тут чоловіків зустрів Директор з футболу та екс-гравець ФК «Шахтар» Даріо Срна, який вручив військовим фірмові клубні футболки з їхніми прізвищами та розділив з ними емоції від перегляду матчу. Після гри Андрія та Віталія запросили до роздягальні команди, де хлопці поспілкувалися з рештою гравців та отримали у подарунок футболки Андрія Пʼятова та Єгора Назарини. Підтримати футболістів прийшли також маленькі вихованці CHILDREN HUB — розвивального центру у Варшаві, створеного FFU. 

 Позитивні емоції, здивування та гаряче фанатське вболівання — це ті емоції, яких так не вистачало чоловікам на їхньому складному шляху під час військової служби. І ми впевнені, що саме ці відчуття сприятимуть якнайшвидшому одужанню наших захисників. 

 Фонд Future for Ukraine висловлює щиру вдячність ФК «Шахтар» та меценату Вадиму Столару за яскравий подарунок для наших військових та сприяння у здійсненні їхньої мрії! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.