«Між небом і землею»: у височінь слідом за безстрашними канатохідцями

10 січня 2022, 11:04
Власник сторінки
0
22

Уявіть, що ви на висоті десятків чи сотень метрів над землею йдете по канату завтовшки 2 сантиметри. Чи дійдете до кінця?

Таке пересування називається хайлайнінгом. І цей вид спорту один із найскладніших, адже досвідчені спортсмени та новачки шукають найбожевільніші місця, щоб ставити нові рекорди.

 

«Це не просто ходьба по мотузці. Ідеться про те, щоб жити повноцінним життям», — зазначив хайлайнер Спенсер Сібрук, який побив кілька рекордів, зокрема світовий рекорд найдовшого сольного слеклайну у 2015 році.

Хайлайнінг потребує фізичної сили та неймовірного атлетизму, рівноваги та витривалості, щоб подолати довгу дистанцію. А ще — сили духу, щоб наважитися просто ступити на канат.

 

Документальний серіал «Між небом і землею» занурює глядачів у світ безстрашних спортсменів, які проживають кожен день так, ніби він може стати останнім. Що спонукає їх ризикувати? На які внутрішні запитання вони шукають відповіді?

 

Протягом 30 днів камери знімали найкращих представників цього спорту, зокрема Спенсера Сібрука, хрещеного батька хайлайнінгу Енді Льюїса, який з’явився разом із Мадонною на Суперкубку, а також Міу Ноблет, якій належить світовий рекорд із найдовшої ходьби (серед жінок і чоловіків). Їм на пʼяти наступає група молодих, завзятих спортсменів, які бажають внести своє ім’я до списку рекордсменів.

 

Хайлайнінг стає не лише захопленням, але й частиною життя. Одруження молодої пари на висоті 150 метрів у Моаві (штат Юта) набрало понад 100 мільйонів переглядів у соцмережах. Зараз колишні закохані розлучені, але мають вчитися співіснувати одне з одним, адже вони є частиною спільноти хайлайнерів і проводять час разом.

 

Команда щотижня прокладатиме нові канатні маршрути та виконуватиме нові трюки в мальовничих куточках американського заходу, а також на культовій Fruit Bowl в Моаві, де на висоті 150 метрів над землею в пустелі натягнуто мотузку. Сміливці піднімуться на 120-метрову скелю Каслтон, протягнувши мотузку від одного уступу до іншого, прямуючи до Скелястих гір у Колорадо, де спробують побити рекорд США з найвищої ходьби по канату в історії.

 

Шоу транслюватиметься на Discovery Channel у січні, а також буде доступне на Discovery+.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: Спорт,экстрим,Discovery
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.