Велосипедистка Олена Старікова війшла до списку учасників ліги UCI на треку

29 жовтня 2021, 18:32
Власник сторінки
0
23

72 найкращі велосипедисти світу, серед яких українка Олена Старікова, отримали золотий квиток на перший сезон Ліги чемпіонів UCI на треку.

Уже наступного тижня найкращі велосипедисти світу зіткнуться у небаченій боротьбі, адже 6 листопада розпочнеться перша серія Ліги чемпіонів UCI на треку. Напередодні цієї події організація представила фінальний список учасників зі 72 спортсменів. Так, ще п’ятдесят велосипедистів доповнять зірковий список, що наразі включає 22 спортсменів, які пройшли попередню кваліфікацію. Серед них зокрема Гаррі Лаврейсен, Джеффрі Хугланд, Кеті Арчібальд, Кірстен Уайлд, Ед Кленсі та Емма Хінзе. Таким чином ця серія буде насичена міжнародними талантами світового рівня. На рахунку 72 спортсменів 10 олімпійських золотих медалей і приголомшливі 63 титули чемпіонату світу з велосипедного спорту на треку.

Крім того, 48 велосипедистів зі списку пройшли кваліфікацію до Ліги переважно завдяки сильним результатам на чемпіонаті світу з велоспорту на треку Tissot UCI минулого тижня у Рубе, Франція. Спортсмени змагатимуться за рівні грошові призи у новій інноваційній серії, яка покликана підняти престиж цього виду спорту. Високоадреналінові змагання будуть показані у короткому форматі, який транслюватиметься на мільйони.

Серед жінок, що наразі підтверджені у спринтерській категорії Олена Старікова (Україна) —  срібна призерка Олімпійських ігор 2020 року та срібна призерка чемпіонатів світу та Європи, Леа Фрідріх (Німеччина) — володарка 3 золотих медалей на чемпіонаті світу з велоспорту на треку Tissot UCI у Рубе, Франція, Токіо 2020, бронзова призерка Лоріан Генест (Канада) та Дар'я Шмельєва (Росія)  — призер Олімпійських ігор, багаторазовий чемпіон світу UCI та чемпіон Європи.

Серед чоловіків, які пройшли кваліфікацію, колишній чемпіон Європи Матеуш Рудик (Польща), бронзовий призер Токіо 2020 і срібний призер Чемпіонату світу на треку UCI в Рубе Раян Хелаль (Франція), а також дворазовий чемпіон світу UCI з велосипедного спорту на треку Штефан Беттічер (Німеччина), який також отримував призові місця в Рубе.

У жіночій категорії на витривалість пройшли кваліфікацію на витривалість чемпіонка Європи з шосейних перегонів U23 Сільвія Занарді (Італія), чемпіонка Європи 2021 року за очками та бронзова призерка 2022 року в Токіо Гульназ Хатунцева (Росія) і Юмі Каджіхара — срібна призерка омніуму в Токіо та чемпіонка світу UCI з велосипедного спорту на треку 2020 року.

У чоловічій категорії на витривалість нещодавно пройшли кваліфікацію Туур Денс (Бельгія), Лурі Лейтао (Португалія), Рис Бріттон (Великобританія) та Мікеле Скартезіні (Італія) – усі призери Чемпіонату світу на треку UCI в Рубе.

У Лізі чемпіонів UCI Track будуть представлені найкращі таланти, які зберуться в унікальному змаганні, що пройде у чотирьох країнах. Для велосипедистів це своєрідний «золотий квиток» у найзахопливішу серію велоспорту на треку. А для мільйонів уболівальників по всьому світу — це ще один крок до насиченого технологіями спортивного досвіду, незалежно від того, дивляться вони змагання в прямому ефірі на велодромі, за допомогою інноваційної телевізійної трансляції преміум-класу чи онлайн.

1-й тур на Велодром Ільєс Балеар, Майорка, Іспанія, починається 6 листопада.

Президент UCI Девід Лаппартіент сказав: «Чемпіонат світу з велоспорту на треку Tissot UCI у Рубе цього місяця був неймовірним видовищем, і тепер найкращі спортсмени візьмуть участь у Лізі чемпіонів UCI на треку. Вони приєднаються до попередньо кваліфікованих спортсменів і таким чином вболівальники зможуть побачити найвизначніші велоперегони на треку за останній час. Стільки олімпійських чемпіонів та чемпіонів світу UCI на одному велодромі одночасно — це гарантія дивовижного шоу. Разом з Discovery Sports Events ми влаштовуємо безпрецедентну подію, яка тішитиме спортсменів протягом листопада і грудня».

Франсуа Рібейру, керівник відділу Discovery Sports Events, додав: «За менш ніж за два тижні до старту список заявок дійсно відображає те, для чого була розроблена Ліга чемпіонів UCI Track: змагання для найкращих спринтерів світу. Залучення цих високопоставлених спортсменів, включаючи олімпійських, світових, європейських та панамериканських чемпіонів, є свідченням зусиль, які Discovery Sports Events доклала з моменту підписання контракту з промоутером з UCI у січні 2020 року в Берліні, до того, як весь світ пішов на локдаун. Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з UCI, щоб втілити цю подію в життя, і вже активно готуємося до змагань 6 листопада на Майорці».

 

Список учасників

Спринт – жінки:

Лоріан Дженест (Канада)

Леа Фрідріх (Німеччина)

Міріам Весе (Італія)

Марта Байона Пінеда (Колумбія)

Рію Ота (Японія)

Софі Кейпвелл (Великобританія)

Яна Тищенко (Росія)

Дар'я Шмельова (Росія)

Лорін Ван Ріссен (Нідерланди)

Анастасія Войнова (Росія)

Міна Сато (Японія)

Юлі Паола Вердуго Осуна (Мексика)

Емма Хінце (Німеччина)

Матільда Гро (Франція)

Симона Крупекайте (Литва)

Келсі Мітчелл (Канада)

Шенн Браспеннінк (Нідерланди)

Олена Старікова (Україна)

Спринт – чоловіки:

Джин Шпіс (Південна Африка)

Матеуш Рудик (Польща)

Джаїр Тхон Ен Фа (Суринам)

Том Дераш (Франція)

Йорданський замок (Нова Зеландія)

Кевін Кінтеро Чаварро (Колумбія)

Михайло Яковлєв (Росія)

Кенто Ямасакі (Японія)

Раян Хелаль (Франція)

Стефан Беттіхер (Німеччина)

Джай Ангсутхасавіт (Таїланд)

Х'юго Барретт (Канада)

Гаррі Лаврейсен (Нідерланди)

Ніколас Пол (Тринідад і Тобаго)

Джеффрі Хугланд (Нідерланди)

Василіюс Лендел (Литва)

Максиміліан Леві (Німеччина)

Денис Дмитрієв (Росія)

​​Витривалість — жінки:

Меггі Коулз-Лістер (Канада)

Ганна Церах (Білорусь)

Таня Кальво (Іспанія)

Мішель Андрес (Швейцарія)

Альжбета Бачікова (Словаччина)

Гульназ Хатунцева (Росія)

Емілі Кей (Ірландія)

Сільвія Занарді (Італія)

Кароліна Карасевич (Польща)

Марія Мартінш (Португалія)

Олівія Балейсите (Литва)

Еукене Ларрарте (Іспанія)

Юмі Кадзіхара (Японія)

Кірстен Вайлд (Нідерланди)

Кеті Арчібальд (Великобританія)

Аніта Івонн Стенберг (Норвегія)

Аннет Едмондсон (Австралія)

Кендалл Райан (США)

Витривалість — чоловіки:

Туур Денс (Бельгія)

Ріс Бріттон (Великобританія)

Рой Ефтінг (Нідерланди)

Алан Банашек (Польща)

Жюль Гестерс (Бельгія)

Гевін Гувер (США)

Мікеле Скартезіні (Італія)

Кадзусіге Кубокі (Японія)

Клаудіо Імхоф (Швейцарія)

Аарон Гейт (Нова Зеландія)

Юрі Лейтау (Португалія)

Ерік Марторелл Хага (Іспанія)

Ед Кленсі (Великобританія)

Себастьян Мора (Іспанія)

Корбін Стронг (Нова Зеландія)

Ясін Шалель (Алжир)

Келланд О'Браєн (Австралія)

Ротем Тене (Ізраїль)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: велоспорт,Discovery
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.