ЕКСПЕРТИ ДЛЯ ЕВРОСПОРТ: ПРО ШАНСИ РАФАЕЛЯ НАДАЛЯ НА ПЕРЕМОГУ В РОЛАН ГАРРОС

19 травня 2021, 11:23
Власник сторінки
0
31
ЕКСПЕРТИ ДЛЯ ЕВРОСПОРТ: ПРО ШАНСИ РАФАЕЛЯ НАДАЛЯ НА ПЕРЕМОГУ  В РОЛАН ГАРРОС

Лише тиждень лишається до початку Ролан Гаррос і зростає інтрига навколо участі Рафаеля Надаля в турнірі. Експерти Михайло Звєрєв і Борис Бекер розповіли Евроспорт своє бачення шансів Рафаеля Надаля.

Так, Михайло Звєрєв, який у минулому входив в топ-30 ракеток світу, зазначив: «Ви граєте проти когось, наприклад Надаля, який сильніший і витриваліший за вас та в якого більше обертів м’яча. Він несеться мов скажений і б’ється за кожен м’яч. Злиться, коли пропускає легкий форхенд за 4:0, 40:0. Складається враження, що він ніколи не дасть вам шансу.

 

Але ви повинні почуватися сильним, бути впевненим у собі та вірити у власну гру. І точно знати, як перемогти. Тактика дуже важлива у грі проти Надаля. Якщо вам здається, що можна протиставити форхенду Надаля власний форхенд, ви не маєте шансів, адже на ґрунті форхенд Рафи небезпечніший, а м’яч у нього робить більше обертів.

 

Ви повинні твердо вірити: ваша тактика правильна — і дотримуватися її, намагаючись приймати правильні рішення, якщо це можливо, протягом більше ніж п’яти сетів. Тоді можна сподіватися, що Надаль нервуватиме. ​​Це може статися під час п’ятисетових матчів. Мабуть, у Парижі таке менш вірогідне, але я бачив це на інших кортах, коли Надаль двічі пропускав форхенд за 4:4 та 30:30 у четвертому чи п’ятому сеті, тому що  його змусили нервувати й замислитися про свою техніку гри.

 

Тільки коли інші гравці підготовлені настільки добре, що Рафа не наважується розігрувати удари швидше або ближче до ліній, він починає думати. Узяти хоча б приклад із Циципасом: якщо Рафа знає, що слабке місце Циципаса — бекхенд, він зосереджується на бекхенді аж до самої перемоги. Але в цьому сезоні Циципас рухається набагато краще. Тож Рафа повинен бути обережнішим і слідкувати за власним форхендом: якщо він не буде ідеальним, Надаль матиме проблеми. Отже, розрив між Рафою та іншими гравцями на ґрунті може скоротитися. Є шанс, що це станеться вже цього року».

 

Борис Беккер, експерт, шестиразовий переможець Великого шолома: «Якщо вірити паспорту Надаля, у червні цього року йому виповниться тридцять п’ять. Але поговорімо про Надаля у 2020-му. Мушу визнати, я ще ніколи не бачив його таким сильним, яким він був у минулорічному фіналі Відкритого чемпіонату Франції проти Новака Джоковича. Але теніс швидкоплинний, і враховуються лише наступні ігри.

 

Цьогоріч, як на мене, він не настільки сильний на ґрунті, як минулого року. Михайло казав про впевненість у собі: якщо Рафа й зараз не виграє Рим, то не зможе приїхати до Парижа з відчуттям непереможної впевненості. Так, Надаль вигравав турнір 13 разів, але цього року я не бачу, щоб він  переважав. Навіть у Барселоні йому довелося витримати більш як три сети, і він не виграв їх із безперечною перевагою, як минулого року».

 

Слідкуйте за турніром Ролан Гарос і вболівайте за улюблених тенісистів на каналі Евроспорт вже з 24 травня.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: Спорт,теннис,Ролан Гаррос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.