Спортивні тренди 2019. На які зміни чекати в Україні

27 березня 2019, 11:19
Власник сторінки
0
195
Спортивні тренди 2019. На які зміни чекати в Україні

Тренди визначають перспективні напрями розвитку в кожній галузі. Якщо слідувати їм — успіх гарантовано.

Тренди визначають перспективні напрями розвитку в кожній галузі. Якщо слідувати їм — успіх гарантовано. За версією Sports Planning Guide, цьогоріч спорт продовжить стрімкий розвиток. Основна увага буде зосереджена на оновленні та модернізації інфраструктури, залученні додаткових інвестицій та створенні приводів для нових спортивних подій. Які світові тенденції вплинуть на розвиток спорту в Україні спробуємо спрогнозувати.

Нові види спорту

Прогрес неможливий без створення нового. І спорт не виняток. Швидкий розвиток технологій зумовлює появу часом неочікуваних винаходів. Наприклад, у США популярності набувають нетрадиційні види спорту — електронні ігри, за які коледжі навіть пропонують стипендії, а гонки дронів уже мають власну систему національних ліг. Щоправда, для українського спорту така тенденція поки що неактуальна. Хоча інновації у комп’ютерних іграх та створення робототехніки цілком можуть змінити ситуацію вже у найближчі роки.

Створення спортивних подій

Спортивні змагання, як і музичні фестивалі, — це завжди визначні події, до яких прикута увага мільйонів прихильників. Ось, наприклад, футбол: Ліга чемпіонів, Чемпіонати Європи з футболу – завжди є довгоочікуваними спортивними подіями року. Що більше таких інфоприводів, то більше інвестицій можна залучити на розвиток певного виду спорту, розбудову інфраструктури чи забезпечення учасників спортивних змагань. Цей тренд з року в рік підтримують усі країни, стимулюючи в такий спосіб спортивний прогрес. Приміром, в Україні під час підготовки до Євро-2012 було створено сучасні багатофункціональні футбольні арени у Львові, Донецьку, Харкові і Києві, а також оновлено інфраструктуру міст, які приймали гостей чемпіонату. Тож ми бачимо пряму залежність між створенням нових спортивних подій, інвестиціями і розвитком спорту.

Розбудова інфраструктури

Спорудження нових мультиспортивних комплексів та інноваційних спортивних майданчиків — тенденція, яка продовжується кілька років поспіль. Особливо це помітно у великих містах. Багатофункціональні об’єкти відповідають не лише суспільним запитам, а й відображають раціональність підходу до розбудови інфраструктури. Наразі в Україні у всіх регіонах активно споруджуються інноваційні футбольні поля зі штучним покриттям LigaGrass Pro CoolPlus. Його виготовляє "ТОВ "ФФУ Продакшн" - український завод з виробництва штучних полів за технологією Polytan. Такі синтетичні газони здатні витримувати тривалі та інтенсивні навантаження. Майданчики можна використовувати не лише для гри у футбол, а й для інших видів спорту, не витрачаючи кошти на додаткові спортивні об’єкти.

Модернізація об’єктів

Осучаснення застарілих будівель не разова акція, а процес, який, в ідеалі, має тривати безперервно. Наприклад, у США активно переобладнують непотрібні торгові приміщення під сучасні спортивні зали. В Україні вільні площі в торгових центрах здають під фітнес-клуби, покинуті приміщення перетворюють у сучасні спортзали, будують багатофункціональні комплекси. Як зазначають фахівці, в середньому новий фітнес-зал у великому місті відвідують близько 500 осіб на день. Доступність до спортивних занять зараз цінується і всебічно стимулюється. Великий бізнес вбачає в цьому перспективу, тому активно приєднується до участі в масштабних проектах такого типу.

Безпека спортсменів

Безпека — перш за все! Особливо якщо це стосується здоров’я спортсмена. Тому наразі увага приділяється не тільки контролю показників їх фізичного стану, а й безпечності тренувань. Перевіряється екологічність покриттів спортивних майданчиків, дотримання стандартів будівництва об’єктів інфраструктури, наявність сертифікатів якості інвентарю та екіпірування. Наприклад, усі характеристики тренувального майданчика для футболістів повинні відповідати міжнародним технічним рекомендаціям і вимогам FIFA до футбольних стадіонів.

Бути в тренді — означає дотримуватись модних тенденцій, які вказують на потенційні можливості розвитку. Наслідувати їх чи йти власним шляхом — вибір за вами. Головне — не проґавте свій шанс на успіх.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.