Басейн олімпійських розмірів - на річці Ґуль.

26 жовтня 2015, 05:33
Власник сторінки
0
4284
 Басейн олімпійських розмірів - на річці Ґуль.
Басейн готовий прийняти спортсменів

В Чернівцях відкриють повноцінний басейн.

У вівторок 27 жовтня в Чернівцях відкриють великий олімпійського розміру басейн.

Турбуючись про здоров'я буковинців та відповідаючи на чисельні запити любителів плавання і здорового способу життя, частину русла підземної річки Ґуль перетворили на справжній олімпійський басейн. Як  вже добре відомо, підземна річка Гуль протікає під центральною частиною міста Чернівці і через свою підземну природу температура води у річці постійна - + 21 градус за Цельсієм. Саме ця температура найкраща для занять плаванням і прийняття оздоровчих процедур.
Вчені кафедри водознавства і мінералології ЧНУ ім.Федьковича  - професор Георгій Вовтушанський та його учень доцент Сергій Піц розповідають про корисні властивості води цієї унікальної річки. "Вже чотири роки ми досліджуємо склад води цієї річки і кожне наше дослідження дозволяє відкрити нові складники і нові оздоровчі властивості води, - повідомляє професор Г.Вовтушанський. І ми дуже раді, що знайшлися в Чернівцях підприємці, які власним коштом оздобили частину частину русла підземної річки, зробивши такий необхідний нашому місту басейн. Тепер ми зможемо не лише проводити дослідження, але й поплавати після роботи (усміхається, - авт)."

Підприємство, що виконало надзвичайно сучасне будівництво - це відома в країні та за її межами фірма "Бріго". Сергій Бринюк, директор фірми, поділився гордістю за реалізований проект: "Ми раді, що змогли подарувати місту таку потрібну і гарну спортивну споруду. Віримо, що тепер на спортивному небосхилі водного спорту засяють і імена буковинських спортсменів та і місто стане ще однією столицею водяного туризму. Крім спортивного басейну ми готуємось до Різдва відкрити ще два великі зали, завершивши створення комплексу "Гуль".

Радіє з відкриття басейну і колишній спортивний журналіст Георгій Барабашу:"Я нічого не розумію у будівництві, але мене тут вразило все".

Відвідати басейн можна буде з 10 до 22 години.

З собою варто взяти лише ласти.

 Купальну шапочку і окуляри для плавання можна отримати у адміністратора ресторану "Панська Гуральня", під яким, власне і знаходиться басейн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: Чернівці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.