В північний полюс на велосипеді

13 березня 2014, 12:46
Власник сторінки
социальный психолог
0
355

Що велосипеду заважає їхати по снігу? Наразі створений новий велосипед всюдихід Fatbike



Що ж це за такі, небачені на українських просторах великоколісні велосипеди з дивною назвою «фэтбайк» (Fatbike). По суті, це цілком нормальний гірський велосипед з можливістю установки покришок шириною в 4 «для звичайного ж МТБ велосипеда обмеження — 2.4 − 2.5». Навішування цілком звичайне: перемикачі, гальма, касети — все те ж. Існують сингл-спід варіанти фетбайків. Як правило на ці велосипеди встановлюють жорстку вилку, з такою шириною колеса їхати дуже м'яко, тому особливої потреби в додаткових амортизаторах немає.

По праву винахідником фатбайка варто вважати Грюнвальда, що мешкає на Алясці Марка. Він є засновником найпершої фірми, що випускає компоненти для фатбайків. Ця фірма називається WILDFIRE FATBIKE.

Що передусім велосипеду заважає їхати по снігу? Виявилось, що справа не у розмірі покришки, а в її формі. Тому, для того, щоб форма покришки в місці її зіткнення зі снігом хоч віддалено нагадувала плоску поверхню, потрібно було зробити так, щоб усередині покришки тиск був мінімальним. Закони фізики такі, що зменшення тиску в покришці могло бути досягнуте тільки завдяки збільшенню її об'єму. Таким чином, народився новий тип велосипеда — велосипед з великими об'ємними колесами на низькому тиску або так званий фатбайк.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.