Польська освіта для українців: що треба знати?

19 травня 2023, 19:03
Власник сторінки
Журналист
0
21
Польська освіта для українців: що треба знати?

Польща відома своїми давніми освітніми традиціями усьому світу.

У країні розташовано у різних містах понад 400 навчальних закладів, у тому числі столиці Варшаві, Гданську, Вроцлаві, Ополе, Лодзі, Торуні, Хожуві та ін.

Гарна можливість здобути європейський диплом - польська освіта для українців https://www.merito.pl/russian/ucheba-v-polshe яку обирає дедалі більше випускників українських шкіл. Тут створені комфортні умови для проживання, навчання та підробітку.

Переваги освіти у Польщі для українців

Здобуття польського диплома в університетах ВСБ Меріто для українців має низку незаперечних переваг. До них відносять:

  • подібність мов та культурно-історичних традицій;
  • доступність;
  • великий вибір актуальних спеціальностей;
  • фіксований розмір плати весь термін навчання;
  • географічна близькість;
  • доброзичливе ставлення до українських студентів;
  • можливість онлайн вступу та ін.

На сайті університетів ВСБ Меріто є вся докладна інформація для вступу, з якою варто ознайомитись кожному абітурієнту.

Як вступити до Польщі українському студенту?

Кожен український студент може подати на сайті університетів ВСБ Меріто онлайн заявку на вступ до будь-якого польського ВНЗ. Для цього слід підготувати документи та прикріпити їх, заповнити анкету та надіслати запит.

Після розгляду заявки та у разі її підтвердження студент отримує відповідь електронною поштою. Це дає дозвіл на в'їзд до Польщі для навчання та проживання. Можна мешкати в кімнаті гуртожитку при університеті або винаймати квартиру. Варто зазначити, що у Польщі не беруться до уваги результати ЗНО, отримані в Україні.

Вартість навчання: як формується?

Вартість за навчання у польських ВНЗ доступна, ніж в інших країнах Європи, але це не погіршує якість освіти. При цьому незалежна Акредитаційна комісія постійно контролює освітній процес.

Вартість визначається індивідуально та залежить від сукупності факторів, а саме:

  • престижність університету;
  • місто, де розташований навчальний заклад;
  • мова викладання;
  • категорія диплома;
  • форма навчання (відділення);
  • вибраний факультет/спеціальність.

Однією з головних переваг польської освіти для українців є доступність та фіксована плата на весь термін. Таким чином кожен студент може контролювати свої витрати.

Освітній процес у польських університетах побудований грамотно, що дає можливість одночасно навчатися та працювати. Студентам надається більше вільного часу для саморозвитку, самоосвіти та подорожей країнами Європи.

У Польщі діє Болонська система освіти з поділом його на два ступені – здобуття диплома бакалавра та магістра (фахівця). Як правило, більшість студентів після бакалавріату продовжують навчатися на магістратурі з метою поглиблення знань та отримання диплома спеціаліста.

Він котирується у всьому світі, і це стане чудовою нагодою для кожного випускника польського університету здобути європейський диплом та надалі працевлаштуватися у престижну міжнародну компанію.

Навіщо потрібні мовні курси перед вступом?

Перед вступом українським абітурієнтам пропонують відвідування мовних курсів з вивчення англійської або польської. Це потрібно для отримання сертифіката (при успішному закінченні та складанні іспиту), який підтвердить знання мови.

Для іноземних студентів це один із обов'язкових документів, необхідних при поданні заявки на вступ. На курси можна записатися на сайті університетів ВСБ Меріто, вони проводяться онлайн (Варшава, Гданськ та ін.) або при навчальному закладі в сучасних аудиторіях та невеликих групах.

Популярні напрямки (факультети) для вступу у Польщі

Затребуваними напрямками на сучасному ринку праці є такі факультети – внутрішня безпека, економіка, інформатика, логістика, маркетинг, графічний дизайн, управління, туризм та рекреація.

Студентам надається більше можливостей для самостійного опрацювання учбового матеріалу, є багато онлайн-занять, презентацій та сучасних платформ завдяки активному розвитку комп’ютерних технологій.

Польська освіта для українців – вигідне капіталовкладення у власне успішне майбутнє. Це чудова можливість отримати європейський диплом та знайти гідне місце роботи з гарною зарплатою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.