Який державний орган є судом касаційної інстанції в господарських справах?

10 травня 2022, 20:01
Власник сторінки
Адвокат
0
128

В даній статті з'ясовується, який з державних органів незалежної України є відповідних судом касаційної інстанції в господарських справах.

    В демократичній Україні гарантовано справедливе та своєчасне правосуддя. Який з її органів є судом касаційної інстанції в господарських справах?      
    Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами, чіткий перелік яких охоплений відповідними нормативно-правовими актами.  Зокрема, з’ясовуючи, який саме державний орган є судом касаційної інстанції в господарських справах, потрібно проаналізувати такі правові джерела:
      1. Конституція України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (далі по тексту – Конституція України);
        2.  Господарський процесуальний кодекс України від 6 листопада 1991 року № 1798-XII зі змінами та доповненнями (далі по тексту – ГПК України).
     Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, заразом передбачає головні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як суверенної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 55 Конституції України, права і свободи людини та громадянина захищаються судом.
   Чіткий та недвозначний зміст вищевказаної норми щодо чіткого з’ясування досліджуваного нами питання роз’яснюють інші закони. Як це розуміти?
     Чинним законодавством передбачено складну ієрархію державних органів, що, будучи взаємопов’язаними, заразом здійснюють справедливе правосуддя. Зокрема у відповідності до правової норми, що отримала належне закріплення в ч. 1 ст. 286 ГПК України судом касаційної інстанції у господарських справах є Верховний Суд.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.