Вимоги, яким повинен відповідати договір про надання правової допомоги

17 березня 2022, 17:07
Власник сторінки
Адвокат
0
14

В даній статті з'ясовується, яким вимогам повинен відповідати договір про надання правової допомоги.

          

          Адвокатська діяльність, будучи важливим елементом юридичної практики,  водночас здійснюється на підставі договору про надання правової допомоги. Яким вимогам повинен відповідати зміст даного правочину?
   Правовому регулюванню даного питання притаманні своєрідні особливості. Зокрема з’ясовуючи, яким саме вимогам повинен відповідати зміст договору про надання правової допомоги, треба проаналізувати такі джерела:  
      1. Конституцією України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (далі – Конституція України);
    2. Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05 липня 2012 року № 5076-V зі змінами та доповненнями (далі – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
    Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил,  заразом передбачає головні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як незалежної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
       Чіткий та недвозначний зміст даної норми щодо обґрунтованого з’ясування різних за своєю суттю вимог, яким повинен відповідати договір про надання правової допомоги, конкретизуються іншими нормативно-правовими актами, що в свою чергу регулюють ті чи інші правові відносини. Як це розуміти?
   Чинне законодавство передбачає цілу низку різних за своїм змістом вимог, яким повинні відповідати вольові та свідомі дії, що в свою чергу спрямовані на якісне й своєчасне отримання конкретного результату для відповідних осіб. Скажімо у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в  ч.  5   ст. 27  Закону  України  «Про  адвокатуру  і  адвокатську  діяльність», зміст договору про надання правової допомоги не може суперечити:
      -         та законам України,
      -        інтересам держави і суспільства, його моральним засадам,
      -        присязі адвоката України,
      -        правилам адвокатської етики.
    Отже, кожна вольова та свідома дія повинна відповідати певним вимогам, які  Зокрема зміст договору про надання правової допомоги не може суперечити:
       -        Конституції України та законам України,
       -        інтересам держави і суспільства, його моральним засадам,
       -        присязі адвоката України,
       -        правилам адвокатської етики.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.