Статут - юридичний документ, на підставі якого діє адвокатське об'єднання

15 березня 2022, 17:25
Власник сторінки
Адвокат
0
8

В даній статті з'ясовується на підставі якого юридичного документу функціонує адвокатське об'єднання.

     Адвокатське об’єднання є однією з організаційних форм адвокатської діяльності. На підставі якого юридичного документу воно діє?
   Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами. Зокрема різні за своєю сутністю аспекти, що стосуються всебічного з’ясування ефективного функціонування адвокатського об’єднання, регламентують:
    1.    Конституція України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (далі по тексту – Конституція України);
    2.    Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05 липня 2012 року № 5076-VI зі змінами та доповненнями (далі по тексту – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
    Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, заразом передбачає головні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як незалежної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
      Чіткий та недвозначний зміст вищевказаної норми щодо чіткого з’ясування установчих документів, на підставі яких функціонує адвокатське об’єднання, конкретизують інші закони, що в свою чергу посідають одні з почесних місць в національній правовій системі. Що це означає?
   Чинне законодавство передбачає цілу низку різних за своєю сутністю ознак, які властиві організаційним формам цілеспрямованої адвокатської діяльності. Зокрема у відповідності до правової норми, що отримала належне закріплення в ч. 1 ст. 14 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» адвокатське об’єднання є юридичною особою, створеною шляхом об’єднання двох або більше адвокатів (учасників), і діє на підставі статуту. 
     Звідси випливає чимало важливих положень. Зокрема необхідно зазначити, що адвокатське об’єднання – це одна з організаційних форм адвокатської діяльності, що діє на підставі статуту.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.