Адвокатське бюро має право відкривати рахунки в банках

13 березня 2022, 17:35
Власник сторінки
Адвокат
0
7

В даній статті з'ясовується чи може адвокатське бюро відкривати рахунки в банках.

    Адвокатське бюро є однією з організаційних форм адвокатської діяльності. Чи може воно відкривати рахунки в банках?
    Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами. Зокрема різні за своєю сутністю можливості, гарантовані адвокатському бюро, регламентують:
    1.    Конституція України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (далі по тексту – Конституція України);
    2.    Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05 липня 2012 року № 5076-VI зі змінами та доповненнями (далі по тексту – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
    Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, заразом передбачає головні засади ефективного та осмисленого утвердження нашої Батьківщини, як незалежної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
       Чіткий та недвозначний зміст вищевказаної норми щодо чіткого з’ясування правового статусу, яке має адвокатське бюро, конкретизують інші закони, що в свою чергу регламентують відповідні правовідносини. Що це означає?
   Чинне законодавство передбачає цілу низку різноманітних можливостей, які гарантовані тим чи іншим організаційним формам адвокатської діяльності. Скажімо у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в ч. 3 ст. 14 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» адвокатське бюро має самостійний баланс, може відкривати рахунки у банках, мати печатку, штампи і бланки із своїм найменуванням.
       Звідси випливає ціла низка важливих положень. Зокрема треба зазначити, що адвокатське бюро – це одна з організаційних форм адвокатської діяльності, яка вправі відкривати рахунки в банках.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.