Окремі правові аспекти відкриття адвокатом рахунків в банках.

10 березня 2022, 14:57
Власник сторінки
Адвокат
0
6

В з'ясовується, чи має право адвокат, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально, відкривати рахунки в банках.

  Адвокату, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально, гарантовано різні за своїм змістом можливості. Чи вправі вищезазначена особа відкривати рахунки в банках?
  Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами. Зокрема різні за своїм змістом аспекти, що стосуються всебічного з’ясування майнових і особистих немайнових можливостей, які в свою чергу гарантовані добропорядному адвокату, що здійснює адвокатську діяльність індивідуально, регламентують такі джерела:
  1.    Конституція України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (надалі – Конституція України);
   2.    Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05 липня 2012 року № 5076-VI зі змінами та доповненнями (надалі – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
     Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил,  заразом передбачає головні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як незалежної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
    Чіткий та недвозначний зміст даної норми щодо обґрунтованого з’ясування правового статусу, який має професійний адвокат, що в свою чергу здійснює адвокатську діяльність індивідуально, конкретизують інші законодавчі акти, які регламентують ті чи інші правові відносини. Як це розуміти?
  Чинне законодавство гарантує всім особам різні за своєю суттю можливості, яким властивий майновий або особистий немайновий характер. Вказані особи, скориставшись такими правами, заразом зможуть задовільнити власні потреби в тих чи інших сферах повсякденного життя.
       Не стали якимись винятками з вищевказаного правила й професійні юристи. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 2 ст. 13 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», адвокат, що здійснює адвокатську діяльність індивідуально, може відкривати рахунки в банках, а також мати печатку, штампи, бланки (у тому числі ордера) із зазначенням свого прізвища, імені та по батькові, номера й дати видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю. 
      Звідси випливає декілька змістовних положень. Скажімо адвокат, що здійснює адвокатську діяльність індивідуально, вправі відкривати рахунки в банках. 

      
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.