Військова служба не є сумісною з адвокатською діяльністю

09 березня 2022, 15:46
Власник сторінки
Адвокат
0
8

В даній статті з'ясовується чи є військова служба сумісною з адвокатською діяльністю.

   Кожному адвокату гарантовано різні за своєю суттю юридичні можливості. Чи вправі він поєднувати свою професійну роботу з військовою службою?
    Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами, чіткий зміст яких передбачений відповідними нормативно-правовими актами.  Зокрема різні за своїм змістом аспекти, що стосуються всебічного з’ясування відповідного переліку законних робіт, які кожен адвокат не може поєднувати зі своєю професійною діяльністю, регламентують:
    1.  Конституція України від 28.06.1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (далі по тексту – Конституція України);
    2.  Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05.07.2012 року № 5076-VI зі змінами та доповненнями (далі по тексту – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
    Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, заразом передбачає основні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як незалежної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
      Чіткий і недвозначний зміст даного положення щодо всебічного з’ясування чіткого переліку правомірних робіт, які будь-який адвокат не може поєднувати зі своєю професійною діяльністю, роз’яснюють інші нормативно-правові акти, що в свою чергу посідають одні з чільних місць у вітчизняній правовій системі. Як це розуміти?
     Чинне законодавство, врегульовуючи різні за своєю суттю правовідносини,  заразом передбачає різні за своєю суттю обмеження для відповідних професій. Зокрема у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», несумісною з діяльністю адвоката є військова чи невійськова (альтернативна) служба.
    Отже, вищевказаній професії притаманні різні за своїм змістом обмеження. Наприклад, несумісною з діяльністю адвоката є військова служба.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.