Судово-експертна діяльність не є сумісною з адвокатською діяльністю

08 березня 2022, 17:42
Власник сторінки
Адвокат
0
6

В даній статті з'ясовується, чи є адвокатська діяльність сумісною з судово-експертноюю діяльністю.

   Кожному адвокату гарантовано різні за своєю суттю юридичні можливості. Чи вправі він поєднувати свою професійну роботу з судовою-експертною діяльністю?
    Правове регулювання такого питання здійснюється за певними правилами, чіткий зміст яких передбачений відповідними нормативно-правовими актами.  Зокрема різні за своїм змістом аспекти, що стосуються всебічного з’ясування суб’єктного складу фізичних осіб, яким в свою чергу заборонено здійснювати адвокатську діяльність, регламентують:
     1.    Конституція України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями (далі – Конституція України);
     2.    Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05 липня 2012 року № 5076-VI зі змінами та доповненнями (далі – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).
   Чинне законодавство, будучи багатогранною системою юридичних правил, заразом передбачає основні засади ефективного та продуманого утвердження нашої Батьківщини, як незалежної, демократичної, а також правової держави. Скажімо згідно з правовою нормою, яка вітчизняним законодавцем закріплена в ч. 1 ст. 1312 Конституції України, для надання професійної правничої допомоги в Україні діє адвокатура.
     Чіткий і недвозначний зміст даного положення щодо всебічного з’ясування чіткого переліку правомірних робіт, які будь-який адвокат не може поєднувати зі своєю професійною діяльністю, роз’яснюють інші нормативно-правові акти, що в свою чергу посідають одні з чільних місць у вітчизняній правовій системі. Як це  розуміти?
    Чинне законодавство, врегульовуючи різні за своєю суттю правовідносини,  заразом передбачає цілу низку тих або інших обмежень для окремих професій. Зокрема у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», несумісною з діяльністю адвоката є судово-експертна діяльність.
    Отже, вищевказаній професії притаманні різні за своїм змістом обмеження. Наприклад, несумісною з діяльністю адвоката є судово-експертна діяльність.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.